bland adventsstakar och stjärnor


älskar julen och väntan på julen.
kan det varar vackrare än när snön ligger och det lyser från alla fönster från adventsstakar och stjärnor och  trädgårdarna lyser upp av den ena fantastiska ljusslingan efter den andra, helt underbart att vara ute och titta på allt det vackra speciellt då snön ligger vit.
naturligtvis är det lite oroande utifrån vårt ansvar för en hållbar utveckling med detta frosseri med all denna elförbrukning men kan ändock inte låta bli att njuta av allt det vackra.
själv har jag försökt att hålla en lite lägre profil i år, inte så mycket ljus utomhus även om barnen tjatar en del.
"njut av grannarnas ljusfrosseri" säger jag

när man går runt på gatorna och tittar så kan jag inte låta bli att funderar hur folk har det bakom sina fönster och kanske framför allt hur det är i de hus där inte advent ännu verkar ha kommit, är det kanske en religiös övertygelse? ett jehovas vittne eller en laestadian? 
hade en gång grannar som inte fick upp sina adventssaker förrän till julaftonens lunch men i gengäld så kunde vi njuta av deras adventsprydda fönster fram till påskafton då plötsligt tomten byttes mot påskkärringen.
lite oroade kunde man vara över hur deras barn upplevde att inte få vänta in julen ordentligt med allt vad det innebar för barn men nåväl även de små liven har blivit kloka unga vuxna som verkar ha det bra enligt den senaste informationen jag fick om de gör som sina föräldrar och tar både väntan och julfirandet på en gång förtäljer dock inte historien.

nåja, historierna bakom de julprydda (eller icke prydda) fönstren och trädgårdarna är nog säkert intressanta men för mig handlar det bara om att ta tillfället i akt att njuta och vänta. 

Kommentarer
Postat av: miljökontrollant

Jasså, minsann nu går det bra att friskriva sig ansvaret för hållbar utveckling, aj, aj att slira av miljöbanan på det viset bara för lite bling,bling.En kik genom garagefönstret talade sitt tydliga språk vad gäller herrns sophantering, fuska sådär och tro att storebror inte ser. Låg sopkostnad pytsan. Ni kan förvänta er ett fotgrafi och en påminnelse då vi numer samarbetar med radiotjänst. Ryktet säger att julpynttjyvar smyger omkring i kvarteret, kanske bör vi tipsa polisen om elförbrukningshuliganer kanske va???

2009-12-14 @ 19:06:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0