i did it

ja, nu är det gjort.
mycket vånda och lidande men jag fick mitt märke.
Bamse!
Bamse och jag besegrade allt vad spruträddsla heter.
men jag hade honom framför mig  som målbild för att ta mig igenom och han gav mig styrka, kan Bamse så kan jag tänkte jag hela tiden (eller kanske han inte har???)
hur många män i går ut med Bamsebild efter en vaccination men det var inget snack, jag var värd att få honom tyckte personalen och var nog glada att bli av med mig och Bamse.
nu ska vi inte tala om kollegan som nästintill fick bäras ut och som nog ligger utmattad och helt utslagen hemma nu, förmodligen de närmaste dagarna också om hon överhuvudtaget fortfarande lever.
visst lite orolig blev jag när jag fick höra talas om att den skulle ges i skinkan
"shit, jag som har en ofrivillig tatuering där" men tur nog så var det inte så.

nåja, man kanske skulle fira sin seger med en drum Glenlivet Nadurra (non chill filtered) som sonen införskaffade åt mig på sin lilla tripp i helgen, vi får se och återkomma om den.

annars blir det budgetarbete november, vad skall prioriteras, mat, toapapper eller nöjen?
måste försöka få ihop det här på ett bra sätt så att förfallet inte blir helt uppenbart

hämndglad i hågen (nåja inte överdrivet men iaf steg upp) steg jag upp i morse för att göra mig en god latte
"har du tatuerat dig?" frågade sonen förvånat
"nej inte än" var mitt svar
"aha, men du har något skrivet på ryggen"

jodå, visst är jag tatuerad på ryggen, det skedde under natten medans jag sov tungt.
ringde den förmodade skyldige som tidigt på morgonen klagade över att hon sovit dåligt
"sovit dåligt, jag förstår varför, du har varit strängt upptagen!"
"har du hittat dom?"
"dom?"

jodå, jag hittade DOM!  ännu ett skäl till att inte "orka" ta sig till gymmet.

hämnd planeras!

 


kulor
japp, nu snackar vi kulor och kulor att hänga i granen när den ska upp
fast jag skiter nog totalt i granen i år, brukar vattna den med whiskey men i år kommer jag inte att dela quichebar med en djävla gran som ändock kommer att sura och barra.
nope, den här julen kommer jag att hålla hårt i whiskeyn och bara dela den med utvalda gäster.
reser jag bort så får jag gömma quichebaren man vet ju inte om det råkar halka in en granne som har dålig koll på både det ena och det andra och då får man vara försiktig för vips kan saker försvinna som man trodde man hade lite koll på. 
tomtar ska man också akta sig för man vet inte vem som döljer sig bakom masken är tomten  lite längre ,slapp i hullet och omotiverat infjäskande så kasta ut skiten för då har tomten baktankar och är ute efter dina julklappar.

jultingeltangel och tappasnu så undrar jag, firas jul i november eller kanske till och med i oktober eller kanske jultinglet är en symbol för annat?
nåväl ska väl inventera tinglet så får vi se vad som händer, kanske glöggparty och advent nästa helg
annars har det varit skralt med nöjen och partyn på sista tid, mest jobb, kommunikation och sjukdommar.
skulle njuta på litet hotell igår men hotellägarinnan var ute på galej och när hon väl kom till sitt hotell för att serva sin gäst så sov gästen och själv var hon "yr" av all tappas (visste ni att tappas kan göra en yr och få en att spendera timmar över toastolen?)
nope, livet är inte alltid en dans på rosor, nu gäller jultingeltangel räkning, matlagning, städning och få liv i en liten hotellgäst så man får roa sig lite, kanske jag kan se fram emot ett långt skönt bad med lite vin och god whisky om jag får liv i tappasätaren!

 


tio i köket och en i örat
jag lever just nu omgiven av  flugor
bananflugor i köket som jag jagar med damsugare, städning och sirap.
jag kommer att vinna den kampen om inte nu så med hjälp av vintern.

jag har en fluga i örat

som oavbrutet pratar
oavbrutet pratar om bostäder
jag somnar med nya bostäder
jag vaknar med nya bostäder
och uträkningar om boendekostnader
hur man kan bygga om en trea till en fyra
hur man kan sova i klädkammaren

det kostar mindre att bo på hotell

jag svarar genom att hosta, högt och oavbrutet
i kväll ska jag på cirkus och höra någon prata om att prata
mycket snack och lite verkstad just nu känns det somskitfin

den var fin den skiten
den rann ner så lätt
smakade lätt av mandel
riktigt fin var den, det trodde jag inte
jag trodde inte heller att den skulle kunna drickas upp

jo, jag är marinerad, kommer jag för nära elden så kommer jag att flamberas, innifrån och ut.


men fin var den, ska testa remyn som jag har, kanske den är lika fin bara men ger den lite uppmärksamhet

marinera mig i cognac

cognac är inte min favorit dryck, dricker den ibland för att jag måste och för att det passar sig bäst så ibland.
men i kväll ska jag marinera mig i skiten.
skiten är en fin flaska  courvoisier som jag fått av tacksamma utländska potentater
klart som fan att dom ska vara tacksamma
för att få skiten har jag fått förbereda mig extremt hårt
panodil (mängder av) för att inte avge värme som en vandrande täljstenskamin som man eldat i de senaste 24 timmarna oavbrutet.
fisherman och vicks för att någon överhuvudtaget ska höra vad jag säger
noskapin för att dom inte skall behöva hörselskydd under mina hostattacker
vatten  (hinkvis) för att febern skall ha något att koka och inte skall bränna mitt fett så jag luktar som en  som fastnat i grillen med ena foten. 
nope, det var inte ett för dyrt pris för dem.
priset ska hjälpa mig att piggna upp inför helgen (även om jag redan nu förstår att jag kommer att vakna med ett tungt huvud i morgon om min marinadplan går igenom)

jag kanske borde bjuda hotellgästen på lite av skiten, gästen har ju fått stå ut (frivilligt iofs) med mig utan panodil, fisherman, vicks, noskapin och vatten men iofs så bör ju hotellgäster härdas av verkligheten om de ska vara hotellgäster fortsättningsvis så jag behåller nog skiten för mig själv men mest för att skydda gästen från skiten

life is

a rollercoaster


otroligt vad det svänger, och hur fan ska jag orka med i längden?
är det bättre att bara hoppa av, lägga mig ner och vänta?
men då riskerar jag att händelserna som påverkar mig bara händer utan att jag är med och drar händelserna åt rätt håll och så kommer dagen då jag vill på igen men inser att det här var inte det jag vill på och nu sitter jag där med tungan fast i den iskalla järngrinden eller med det utvuxna skägget i brevlådan.

nä, bättre att vara på, låta det gå upp och ner men då kunna påverka även om jag just nu inte känner att min påverkan är en påverkan som påverkar händelser.

nä tacka fan för en drum av en god whisky (bara en drum!) och under whiskynjutandet  inventera sina kontakter som har kontakter med juggar och usamas bror som kanske av en händelse  kan påverka händelserna så att de händer  någon bra händelse som påverkar händelserna som jag vill ska hända och det händer inte om jag inte hänger på i rollercoastern.

Whisky? Ja, det får bli en enkel men alltid lika säker Laphroaig, i kväll en tio-årig, den whiskyn som av en händelse förledde mig till den whisky drickare jag är. nya strategier för hållbar utveckling


ligger på sängen på ett fint litet hotell i en fin liten ort och väntar, väntar på att den lilla fina hotellvärdinnans dotter skall bli klar med middagsmaten medans jag ligger här i sängen sippar på vin och njuter, den lilla fina hotellvärdinnan hon jobbar sent i kväll och mina barn har flytt boet.

min strategi
att inte fylla kylskåpet "aha, är du/ni här ska du /ni inte vara hos er mor?"
helgen har barnen överlevt med ett kylskåp som ekar som gran canyon (låt vara att jag tydligen är skyldig hotellvärdinnans dotter pengar för att hon köpt sushi och pizza åt mina utsvultna barn, den återbetalningen kvittar vi mot hennes hotellnota)
med denna strategi slipper jag fylla soptunnan och bidra till framtida generationers sopberg.

så nu ligger jag här, njuter och väntar på att bli serverad ett varmt mål mat kanske att jag tar ett varmt bad medans jag ändå väntar och tänk att jag slapp handla (hrm nu fick jag iofs komplementshandla lite) och sparar in på vattnet, jag har ju en del tävlingar att vinna och att kombinera tävling, månande om en hållbar utveckling och njutningsfullt sällskap, kan det bli bättre?

 


ingenting
ibland är det så.....
att det är en njutning att egentligen inte göra något...
inte sitta på en bar eller dansa på ett hak alla helgens dagar
utan bara just det, egentligen ingenting
är att göra ingenting  att sitta i ett badkar i timmar tills vattnet är kallare än en isvak men du märker det inte för att ditt sällskap ger dig den värme du behöver?
är att göra ingenting att sova 14 timmar i sträck i övervåningen på ett pörte mitt ute i dalarnas urskog och bara vakna av ösregnet som slår mot taket och du kan inget göra än att somna om och trycka dig närmare för att få värme?

jodå, jag kan naturligtvis klaga och  säga att jag frusit och huttrat och blivit blöt så det räcker för hela hösten, men nu sitter jag här efter ett hett bad framför en brasa med ett glas vin och njuter av att göra absolut ingenting, funderar på vilken whisky jag skall smaka på och det är underbart!

RSS 2.0