min rosenträdgård

jag har glömt min trädgård, jag har glömt den hela sommaren, ja faktiskt hela våren också.
nej, inte riktigt jag blev tvingad av min dotter att plantera dahlielökarna i våras (hon började tjata tidigt och jag fick ner dem vid midsommar, det är väl vår?) något blev fel med mina älskade dahlior, inte en enda kom upp, kan man plantera lökarna så blommorna växer neråt? isåfall har de något vackert att titta på "down there"
min trädgård består nu inte av bara ickedahliorna utan framför allt av ROSOR, inte en, inte tio, femtio inte ens hundra utan tydligen enligt sista inventeringen (inte gjord av mig) av TVÅHUNDRAFEMTIO stycken.
Vad gör en singelman med 250 rosor? en singelpappa med tonårsbarn där barnen har lika stort intresse av trädgård och rosor som som deras far av singelliv.

jag har tre vägar att gå: (innan mitt hus matchar som törnrosas slott, vilket sker ganska snart) 

1:asfaltera skiten
2:sälj rosodjävlarna (för pengarna kan jag ta en jordenrunttripp)
3:bli en djävul på rosor och utveckla min trädgård till den vackraste "singelpappans rosenträdgård" och startar en ny blogg "singelpappans rosenblogg" (och förhoppningsvis kunna ta inträde och resa jordenrunt med trevligt sällskap på inträdespengarna)

i helg hade ena sonen partaj, en av polarna sa "nu måste jag slå en drill"  och gick ut i trädgården.
"hallå, ska du ut i trädgården och pissa?" undrade jag lätt förvånat.
"ja, va fan du är ju inte den som påtar i trädgården precis" blev svaret innan han försvann in bland rosorna

min väg är nr 1 

men vem vet håll ögonen öppna det kanske dyker upp en ny rosenblogg

 


1ruk

ibland blir saker inte som man tänkt sig en planerad trevlig kväll på en bar i city med påföljande dansande blev en resa mellan olika hotell, sovande i soffor, vak och slit.
funderar stark på att fixa mig en liten etta (klarar mig utan kök ett kokskåp räcker) där bara jag och möjligen en liten gäst får plats.
jag min säng, quichebar,fåtölj, JURA Ena3, stereo och en gäst, kunde livet bli bättre?
huset får bli kollektiv boende för tonårsbarn, unga vuxna och hotellgästs tonårsbarn och tonårsbarnens vänner, unga vuxnas vänner och hotellgästs tonårsbarns vänner.
jag har ändå ingen koll på vem som kommer och går och vem som sover i soffor och på golv eller i vems hus man är i (inte bara grannen som har dålig koll på mitt och ditt)   Nåja, inte bara klaga, en ganska nöjd och lycklig tonårsförälder är jag ändock men vad vore livet utan lite klagan?

Snart sätter budgetarbetet oktober 2009 igång, stenhård prioritering.

påssoppa och stureplan
strax efter lön då räkningarna var betalade konstaterade jag för barnen att "nu blir det barkbröd och påssoppa resten av månaden, inga extravaganser, inga investeringar, vi prioriterar toalettpapper och kaffebönor till
JURA Ena3, ät gärna hos vänner, ta doggybags från skolor och jobb gärna lite extra så att det räcker till mig! föresten toalettpapper får vi prioritera ner ni får gå på toa på jobbet och skolan, ta gärna med er lite toapapper i fickan det brukade jag göra när jag var ung och singel"

"om du inte är ute och festade så mycket så kanske vi kan få mat, hur mycket har du lagt ut på roa dig?" var kommentaren från en av sönerna.
smart som jag är gick jag naturligtvis inte in i en dispyt om ören och kronor utan svarade
"man måste vara ute i svängen om man inte vill vara singel resten av sitt liv, vill ni att er far skall bli en ensam bitter gubbe?"
mitt svar avslutade vår diskussionen raskt med att barnen unisont reste sig från soffan tittade på mig och suckade innan de försvann upp på sina rum.

nu blev inte resten av månaden så hård som jag befarade, jag har passat på då och då att ta in på ett litet hotell som ibland haft helpension (ibland inte ens kaffe men det har vi diskuterat hotellvärdinnan och jag)
jag har lyckats spara ihop till en och annan utegång på bland annat wgcc, hjördis, snaps och senast på en helkväll i barerna på anglais och en kräftskiva hemma.

barnen?
ja de ser till att äta ordentligt på jobb och i skola, i dag har vi övergått från ett märke på toapapper till en mångfald av märken.
"är ni hungriga?" frågar jag varje kväll "vilken pulversoppa blir det?" är svaret från barnen.

flykting
jag lever som en flykting, tur dock för mig att det finns små hotell med service under utveckling.
vet ni hur ofta tonåringar vill vara hemma ensamma!
framför allt tonårsdöttrar som ska grilla och softa med polarna, passar en singelpappa in då? Nope!
"du är inte hemma i kväll"  är något som jag hör oftare och oftare, visst låter det som en fråga men icke tonfallet ger ingen möjlighet att tveka, det är ingen fråga det är ett påstående.
"nja, var är jag i kväll då?" ställer jag retoriskt en motfråga som dock är en klar fråga.
den frågan brukar jag inte få ett svar på annat än ett himla himlande med ögonen.
"men om jag bara...."  försöker övertala dottern om att jag kommer att vara  snäll, kommer vara inlåst i mitt sovrum och duger inte det så kan jag vara i tvättstugan hela kvällen och vem av hennes vänner skulle ha något emot att jag var hemma en sådan charmerande singelpappa som jag, jag kan lära dem lyssna på bra musik och till och med dansa ganska fett, men nope.
UT! är det som gäller.
Jag rensar huset på allt som går att röka, kontrollerar centilitrar på det som går att dricka, och framför hotelser om vad som händer om någon så mycket som tittar mot min Quichebar så packar jag min necssesär med rena kalsonger (vad sa mor om rena underkläder?) och flyr mitt hem och hoppas hitta ett fint litet hotell på en fin liten ort med en fin liten hotellägarinna som tillsammans med sina fina tonårsdöttrar gärna tar emot en flyende singelpappa

service på hotellpå vissa hotell har de inte så bra service.....
lite falsk marknadsföring, inte riktigt hotell mer som hostel inte ens bed and breakfast förutom bed
inget färdigt kaffe
ingen morgontidning
frukostbord som ekar tomma (fast doften från nygräddat bröd från bageriet nästgårds letar sig in i hotellet)
inget wlan
hotellägarinnnor som bara sover och förväntar sig att gästerna ska  klara sig själv och gärna servera kaffe till hotellägarinnan fast gästen är helt slut efter att ha festat runt på stan hela helgen

men vissa hotell har mycket varmvatten och det ger +poäng

i natt blir det annat hotell
får ge den här hotellägarinnan en utbildning i god service 

identitetskrishar insett att jag är en dålig singel, faktiskt en helt urusel  singel det enda som finns kvar av min slitsamt uppbyggda singelidentitet är som "singelpappa" för även om jag är ganska osinglad så är jag i alla fall fortfarande "singelpappa" eller?
nu kanske det är så att singel inte innebär att man måste stå ut i ensamhet utan att det är ok att vara lite "i Über behov av folk omkring sig i" i perioder och det är ok att  sakna sin hotell verksamhet när singelgästen tagit in på annat hotell och singla inte innebär en ny hotellgäst jämt utan det går bra med samma (åtminstone ett tag) innan man är osinglad och vem bedömer vad som då är ett tag? nåja, jag vet i alla fall att singel är "rundade småstenar typ kiselstenar" eller  "en typ av 7-tumsvinylskiva med spelhastigheten 45 varv/minut" och får väl nöja mig med den kunskapen ett tag tills jag vet mer....

jag har inte ändrat min "icke se" attityd dock ruttnade dottern på sina bröder och rengjorde köket så nu ser det ut som disken i en finare restaurang där det finns gott om diskpersonal, hon fick en lektion av sin far "lär dig flicka att vill man komma någonstans i livet så ska man inte torka upp skiten efter andra och framför allt inte efter sina bröder" "attityd handlar om att välja vad man vill se" 
ligger nu här i min säng och hör henne jaga sina bröder med piska om kvarglömd disk
vad skulle vi singelpojkar i familjen göra utan vår singelflicka - jo vi skulle vara blinda och vada i disk, flugor och råttor.

 

attityd
allt handlar om attityd!

-grannar och barn gillar just nu Prince och "little red corvett" på högsta volym om och om igen (förra veckan lärde de sig gilla santana)
-sommaren räcker september ut (därför har vi lite kallt i huset)
-vi tar ansvar för ett hållbart samhälle och tänker på kommande generationer (jag kör i skytteltrafik till återvinningen med minsta pappersbit)
-jag är singel (hur många dagar till ska jag stå ut utan min hotellgäst?)

-just nu ser jag inte (och därför ser jag inte att jag bor i disken på en större restaurang)

-jag är störst, bäst och vackrast (yeah!!)


Igår kvällens 14-åriga Oban?
Färg: Gyllene som drar mot bärnsten
Doft: småsten på stranden? havsluft, frisktorv och lite malt
Kropp: Fast, len, en aning seg
Smak: Förförande delikat i början, parfym, en liten smak av fruktig tång sedan lätt vaxig, blir rökig, torr
Eftersmak: Aromatisk, len aptitlig
Gurun ger den 79p

den mannen har välutvecklade doft- och smaklökar! har ni doftat och smakat på något som är som småsten på stranden, seg, fruktig tång och lätt vaxig?  inte! prova då en 14-årig Oban!

mig gav den smak av en underbar helg i Smögen, det var då den flaskan inköptes men det beror nog inte på mina smaklökar......

ny strategi
jag har en ny strategi:

att inte se!

kom hem idag, glad i hågen, nöjd över dagen, känns som saker är på G jobbmässigt och att jag snart kan börja på något nytt utmanande (nu ska man inte ropa hej...)

nåväl kommer hem som sagt var och jag kommer hem till ett hem som ser ut som värsta restaurangen!
mina tonårssöner med flickvän har varit hemma ensamma en kväll och natt (jag har jobbat och bott på ett litet fint hotell)

hur i H kan tre små tonåringar få ett hus att se ut som en restaurang,  såg det ut som matsalen på Riche då vore det ok men nu pratar vi inte matsal utan som disken i en större restaurang där diskpersonalen gått i strejk pga trakasseri och diskriminering!!!! 

vill  poängtera att det inte är fel på diskmaskinen!
kylen har inte gått sönder och därav sparande av mat i kastruller på spisen över natten (kanske de trodde att maten behöver svalna, kloka barn isf!)
nej soffan behöver inte torkas mig veterligen men nu sitter jag här i soffan som är full med blöta handdukar.
 
nåväl min strategi:
jag bryr mig inte! (gud vad jag mår illa!)
jag gör absolut inte! (hur ska jag stå ut?)

nåväl vi får se vem som kryper till korset (förmodligen jag!)

för jag kan inte fly genom att ta in på ett litet fint hotell då den lilla fina hotellägarinnan tagit in på ett hotell på varmare breddgrader och lämnat mig singlandes ensam så i veckan och helgen blir det riktigt singelröj i city!!

i kväll skall jag i alla fall njuta av en drum av oban som jag nu får inta i min säng, i övriga huset kan jag ju inte vara utan att bli överfallen av flugorna som dansar runt den skitiga disken eller råttor som äter kvarglöm mat! 

listor
inget absolut inget har gått min väg den här helgen.
min "rispa" list och "jugge" list har vuxit i takt med att människor talat eller sett på mig det hjälper inte att de ler mot mig längre eller att de hör till min närmaste familj, är mina barn eller bara någon som råkar vara ute och gå samtidigt som jag.
hotellgästen har klarat sig i helgen dock  för att hon klappat mig på huvudet och sagt "andas", för att hon hållt om mig hårt medans jag sovit och lagt upp några namn på listan (jag har också förstått att hotellgästens barn inte bör komma på min lista om jag vill ha kvar en hotellverksamhet eller bo på hotell!)
jag har försökt vara social och trevlig men förstår att mitt leende har sett ut som ett rakblad och min sociala förmåga varit i paritet med fritzls.
gud, hjälp mig att överleva kommande arbetsvecka, 5 dagar  då jag måste le mot alla samtidigt som jag får fler och fler namn till mina listor, fortsätter det så här har jag inte nog med med papper kvar snart...

degraderad

jag har blivit degraderad
jag är inte längre singelpappa med en egen identitet

 (åtminstone inte i tonårsbarnens ögon)

jag fungerar som "tvättomat" åt utflyttad son
"bespisningstant" åt barn som råkar dyka upp
"bankomat" åt tonåringar som jobbar och inte har lärt sig att hushålla med pengarna
"tobaksbutik" åt smygrökare och icke smygrökare
"kan vara bra att ha sak till allt möjligt"

i kväll ser det ut som jag dock tillfälligt uppgraderas till "seansarrangör", vet inte om det är ett uppdrag som jag egentligen vill prata om, ett uppdrag som jag egentligen är stolt över men va f-n i jakten på ny identitet måste man prova allt.....eller?

kanske dags att sätta ner foten?  eller?

(men jag straffar alla i smyg genom att förlänga sommaren och därmed det ljumma vattnet)

inte skada bara rispa lite grann

jag har en lista
den listan växer i takt med dagarna
de senaste dagarna har den vuxit enormt

hur hamnar man på listan?
jo, genom att göra mitt liv till ett helvete, just nu är det lätt att hamna på den listan, ett snedsteg och man hamnar där, små snedsteg räcker just nu för mitt tålamod håller på att rinna ut....
tidigare behövdes stora snedsteg typ att vara ex och grannar nu kan du vara kund eller kundens kund....

inte skada bara rispa, rispa lite grann, med ett gem kan man rispa ganska mycket....hjälp!

just nu är jag så trött, trött på allt!
är det höstdepressionen som kommer (har missat den tidigare isf)

jag tycker nog att jag under ganska lång tid varit ganska duktig:
-en duktig singel under månader när livet var upp- och nedvänt
-duktig på att sova (sov inte men iaf låg) ensam i min säng
-duktig som tagit hand om barnen (såg till att de fick mat iaf även om det var junkfood)
-duktig på att hålla ordning i  huset (allt hamnade i garaget)
-städa efter alla
-duktig idiot på jobbet
-duktig gymmedlem
-njöt av god whisky

nu orkar jag inte känner mig som en gubbe som snart tappat lusten:

-en urusel singel sedan månader tillbaka (falsk marknadsföring)
-vill inte sova utan hotellgäst eller att vara hotellgäst
-hatar att laga mat även om jag gör det
-hatar att städa upp
-att arbeta tar sådan tid att jag inte hinner annat
-var ligger gymmet?
-whisky?


hjälp!

ensamhetens lovmin desperationen börjar öka!
jag har alltid tänkt mig som en människa som trivs med att vara ensam och inser nu att jag lurat mig själv.
vad gör man i sin ensamhet? jag är en urusel singel som inte klarar av att vara singel mer än på toaletten och knappt det.
behöver människor omkring mig, barn, hundar, festande människor eller hotellgäster
efter flera veckor har hotellgästen checkat ut och jag vandrar runt i mitt hus och är alldeles förfärligt ensam 
(ok, riktigt ensam är jag inte, en son är hemma men hur mycket sällskap är en tonårsson som sitter framför sin dator?)
tittar på min säng och undrar varför köpte jag en så stor om jag nu är singel! jag kommer att drunkna i den och fastna i jättetäcket, sover nog på soffan i natt!!

jag har städat ur kylen, skurat ugnen och lagat riktig mat - är inte detta ett tecken på desperation?

behärskning

hotellgästen tittar i tidningar och säger "guuud vad snyggt, den här skulle jag vilja ha"  och jag svarar "du tänker bara på att handla, spara pengarna"
då fnyser hon och säger.
"jag funderar på ett bord för 800 pix att jämföras med din säng för 30 lax"
"jag köpte skor och kavaj på rea du köpte en Boss en Wellensteyn och tröjor, skjortor och snusnäsdukar "
"jag handlar kaffe på Willys och du köpte en Jura, ska jag fortsätta?"
jag kontar med "jag investerar, du konsumerar, spara pengarna till vår NY resa"


jag har dock utvecklat en ny sida:
att behärska min oförmåga att  hindra mig själv från att bli överkörd av materiella ting, att inte hoppa på tåget eller rättare sagt bearbetat min shopaholic.
nu har jag inte klarat detta på egen hand utan fått ett visst stöd från min omgivning (och en tom börs)
barn är ju ett bra stöd, deras suckar när jag kommit dragande med något nytt tar udden av glädjen man känner när man gjort ett "kap"   "blodpudding månad igen" säger dom.

jag har den senaste tiden avstått:
-investering i ett eget mackmyrafat för 24 lax (försöker febrilt hitta medinvesterare som förstår charmen i att ha ett eget fat liggandes i ett lager på Fjäderholmarna, åka dit se, känna och smeka ett ekfat och veta att där inne finns din egen ljuva dryck som du kommer att få tappa om några år)
-en samsung led för 25 lax (gud jag var så nära, råkade hamna på ett shopping lager och var såååååååå nära att trilla dit hade packat ihop sakerna när säljaren sa "jo den är bra men vi har bättre om du hostar upp 10 lax till" mina få sekunder av tvekan gav min syster och hotellgäst möjligheten att slita ut mig från lagret och bort från frestelsen)  det goda som detta förde med sig var att jag kom hem till barnen berättade vad jag varit med om skarvade och sa att jag ångrade mig för "jag kan inte tänka mig att placera en dyr anläggning i ett rum som ser ut som Beirut"  vilket ledde till en storstädning, nu väntar sig barnen en ny samsung led.......................
-nya kläder som skulle gjort att mina barn såg ut som 30+ och deras far grymt dressad i kläder som förpassade honom till tonåring (ok, helt enkelt så var investeringskontot slut)  

såg en annons i King på en grym grill....alla är emot mig


 
nu är  alla emot mig.....  även min hotellgäst som lierat sig med barnen och kräver
MER VARMVATTEN!!

jag försöker desperat att förhandla
"kan vi ha en spargris i badrummen där vi lägger en tia när vi duschat?"
"kan vi alla duscha samtidigt?"
svaret är blankt NEJ!!


jag slingrar mig
"jag vet inte vad som är fel!"
"det blir mer varmvatten  senare i höst när pumpen sätter igång för att det är kallt ute" 

"du har mixtrat med varmvattnet och värmen, sätt på det NU!" är svaret från dem
"det finns hotell med lediga rum som inte har problem med varmvatten"

jag slingrar mig fortfarande och försöker att hålla mig hemifrån  för att slippa bli tvingad under hot in i pannrummet.

Jag har också tvingats tömma soptunnan, vi hade kräftskiva i helg och det blev en hel del sopor och ni vet hur sopor efter en kräftskiva luktar jag fick inte spara soporna i garaget för att sortera dem senare.

Jag hade en del planer
-jag kan lägga soporna i grannens soptunnor (han har ändå så dålig koll på vad som kan räknas som enskild egendom)
-jag tar soporna till jobbet och smyger ner dem i soptunnan där ("aha, vi har haft kräftskiva på jobbet!")
-jag får hotellgästen att ta mina sopor hem till henne (de flesta gästerna var ju ändock hennes)
-jag gräver ner dom i trädgården (blir nog bra som näring till alla 250 rosorna)

men jag insåg att det nog skulle räknas som fusk om jag börjar sprida mina sopor hos andra, inte riktigt ärligt, inte riktigt tävling.
därför tömdes soporna i går och min vinnarskalle har fått sig en ordentlig törn!

men jag slingrar mig ännu vad gäller varmvattnet men det är nog bara en tidsfråga....

jag funderar faktiskt på att boka ett rum på ett fint litet hotell i en fin liten ort med en fin liten hotellägarinna
där skulle jag kunna ta en lång het dusch eller varför inte ett långt varmt bad med ett glas champagne i handen och kanske med sällskap i karet

tonåringarna  kan duscha i skolan, gymmet eller jobbet!

RSS 2.0