lite


....kan räcka ibland
som att köra fast i en driva
en kopp te kanske med en drum balvinie
att ligga sked en hel natt

för att komma tillbaka...........

magazines

jag har en last som får mig att gå igång

att få hälla upp en drum, sätta mig ner och slå upp en nyss ifrån brevlådan vitjad magasin,
att få känna doften av en helt ny, orörd från pressen  just utspottat magasin, ljuvligt

teknik, historia, vin, whisky, träning och lifestyle.

Teknikmagasin
följer slaviskt allt nytt inom it och hur jag ska digitalisera mitt hem, det senaste inom led-tekniken eller vad som sägs om min kommande x10.

Historiemagasin ger mig åtminstone lite seriositet medan jag egentligen borde läsa lämplig facklitteratur.

Vinmagasin för att utöka mitt kunnande och min samlingen av lagringsbara viner.

Whiskymagasin
inga kommentarer.

Träningsmagasin om hur jag ska bli fit till beach 2010, hur jag äter smartast och vilken väska som är snyggast att bära träningskläderna i.

Lifestaylemagasin
ger mig allt om mode, vilken rynkräm som är bäst, portföljen som ska vara eller hur många och vilken typ av kostymer jag behöver i min garderob, vilka kalsonger eller parfymer som får brudar att gå igång och just nu har jag snöat in på en Oris provider chronograph


det finns 3 orsaker till att jag prenumererar på tidningarna

1 jag vill ha dem rykande färska från pressen och innan den är i handeln
2 bekvämt
3 ingen annan har fingrat på min tidning

i går hade jag ett samtal med kundtjänst till en av mina tidningsleverantörer (en sedermera olycklig kundtjänstanställd) där jag ifrågasatte hur det kom sig att just deras magasin fanns i butikens tidningshylla innan den landat i min brevlåda (nu var det inte en dag utan flera) jag har väl ändock en särställning som prenumerant framför de simpla lösnummers köparna? 
jodå, han var lessen, han förstod inte, han skulle ta det med distributionsavdelningen och han skulle förlänga min prenumeration och skicka mig något som plåster på såren.
en annan tidning skulle jag avsluta på nätet och vips fick jag ett erbjudande om 3 nya nummer för priset av ett om jag fortsatte som prenumerant och vem kan mottså ett sådant kap?

jojo!  hade det inte varit för att jag är en halvtidsförvärvsarbetare så skulle jag inte hunnit läsa alla mina  Magazines 


hemligheter och lögner

eller ränderna går aldrig ur.......

är något som man kan fundera och filosofera en hel del kring.
hade ett telefonsamtal med en gammal vän som jag inte hört av på oerhört länge.

vi hade en diskussion om hemligheter och att lura varandra och hur svårt det är att bryta mönster
även om konsekvenserna av ett tidigare "hemlighetsmakeri" skadat andra kan de vara svårt att inte låta bli att göra det igen och igen.

han lämnade sitt ex efter ett prassel som blev ett nytt förhållande, under tiden fram tills att han lämnade exet blev det mycket mörkande och hemlighetsmakeri för att dölja det nya förhållande men till slut höll det inte utan exet förstod att han hade en annan. (iofs inte första gången han prasslade men ,,,)
den nya agerade på samma sätt i sin gamla relation tills det blev ohållbart
Min vän och hans nya flyttade ihop för några år sedan "startade nytt" men nu var han där med känslor för en ny, agerade på samma sätt, mörkade hade hemligheter men nu för sin nya.

kanske dags att sätta sig ner och fundera

"varför kan jag inte låta bli att upprepa mina gamla mönster?"
en dag hinner ju det man gör i kapp  och man står där med skägget i brevlådan och dem man har snärjt i sitt garn undrar var det det här jag fick? jag och du mörkade, smög, ljög och skadade för att skapa något nytt och nu får jag vara med om samma sak!

japp, man ska nog vara försiktig och ta ansvar och försöka bryta sina gamla mönster om inte för sig själv så för dem som man riskerar att skada.

nästa gång vi träffas för att filosofera över livet blir det med en drum bunnahabian.... 


M&Msom singel förändras livet, relationer och kontaktnätet har en tendens att förändras.
de gamla som är hållbart finns kvar stadigt och håller en på jorden.
det nya är grädde på moset och ger nya vyer på livet.

har ett stort och växande singel gäng vars epitet är "singel och mingel" statusen på singlandet kan förändras och gör det men gänget består.
så fort någon "happening" på stan luktar singel hänger vi på låset. vi vet att här bjuds den bästa dansen, de roligaste människorna som är ute för att knyta kontakter och nya band och som sådan är det nödvändigt att vara öppen för det som sker och det som kommer.
visst många går igenom "nä, just nu behöver jag landa och vara själv" och för vissa tar det inte så lång tid innan periskopet är inriktat på djupet mer än ytan.


men inte för CIA
CIA är singeln som inte har för avsikt av att njuta av något annat än grädden, inget mos,  inget djup bara ytan.
Att kolla etsningar? "fine - mer än gärna" men blir det snack om "ta en latte" "bio" eller varför inte en "middag" då har CIA lagt benen på ryggen och det vi ser är ryggtavlan som minglar runt på dansgolvet på jakt efter någon som bara vill kolla "etsningar"

CIA behöver inte gå på LAB för ett ragg, nope CIA har ett helt harem i sin mobil och är musiken eller sällskapet trist då plockar CIA upp sin mobil slänger i väg ett SMS och sedan ett snabbt "måste dra" och vi ser ryggtavlan, inte så sällan med "hinner inte stå i garderoben, tar du min rock"  och vi andra singlar med olika status sitter kvar förundrade.

Morgonen efter får vi alla ett  sms, "var tvungen att dra, vem har min rock?"
Nåja, det finns de som är mer kontinuerligt återkommande i CIA´s etsstudier, men ibland blir det komplicerat.
CIA har som sagt sitt harem i telefonen noggrant inlagt och katalogiserat nu är det inte så att bland "etsstudenter" används efternamn utan  CIA kör med M1 M2 M3, T med speglarna, T utan speglar, G från Lidingö, G från Bromma osv
Nu blev det så illa att CIA som befann sig på en singelkryssning stod hängandes över relingen och skulle skicka i väg ett SMS till M1 M2 eller M3, båten skulle lägga till och CIA ville fortsätta sina etsstudier, då råkade CIA tappa mobilen i spat och där flöt den i väg, naturligtvis uppstod panik och ett allmänt upprop lades upp på därför avsedd kommunikationssajt på nätet.
"tappat min mobil, nytt nummer xxxxx!

CIA slokade i flera dagar och vi som fanns runt omkring såg livslusten rinna ur CIA, vi som vågade undrade om det inte var läge att "tagga ner" och kanske sikta in periskopet på djupet?" 
men nej CIA har inte den avsikten och visst förstår CIA att det kommer att krävas lite mer jobb för att bygga upp haremet igen men när chocken väl lagt sig ser CIA ljust på tillvaron och nöjet att möta nya "etsstudenter"

Nu hade CIA tur en del uppmärksammade uppropet och sms till CIA´s nya nummer.
"M här" "T här"  problemet var bara att "M" inte förstod att det nu blev lite svårt för CIA att veta vem "M" är 1, 2 eller 3, Vem är "T" med eller utan speglar?
Ett sms från "M" "vill gärna träffa dig, kommer du till mig i kväll?" blev ett problem, vem ska CIA åka till ???

Ett möte på puben med det CIA trodde var ”T med speglarna" blev etsstudier med ”T utan speglar"

Nu har CIA förstått att "dricka latte" måste ske, ska "M1" M2" "M3" och alla andra hamna rätt.
så svarar CIA nu "gärna, ska vi ta en latte först på centralen?"  
dramaturgi på restaurang


Scen: Tinas familjära restaurang med god hemlagad mat för de välsituerade i samhället en vanlig fredagkväll i februari

Runt bordet:
"Ulla"- lyckligt frånskild dock har fd maken "Mårten" svårt att släppa greppet,  adel, jobbar på "Tinas" restaurang som bisyssla när andan faller på och inget cocktailparty är i sikte
"Nils" - "Ullas" fd svåger, frånskild pga ett vänsterprassel, varit i hop med polarens fru, vän till "Ullas" fd fd man, god vän med "Mårten" haft ett förhållande med "Ulla" dock efter skilsmässan från "Ullas" Syster letar ny passion och någonstans att investera sind förmögenhet.
"Carl" köpt sin fru "Tina" en restaurang som ett litet tidsfördriv, intresserad av "Ulla" för ett prassel
"Tina" driver restaurangen som liten bi syssla, frustrerad i sin relation, intresserad av ett prassel har hon berättat för sin vän "Ulla" blänger irriterat på "Ulla" under kvällen mistänker att "Ulla" är intresserad av "Carl"
"Dan" bedragen av sin fru, frånskild passionerat förälskad i sitt fd vänsterprassel? "Ylva" som blivit bedragen av sin fd man.
"Ulla" längtar efter passion och sneglar på "Carl" och har som mål att "Tina" och "Nils" skall få ihop det så att hon kan ta "Carl"

rörigt? och aldeles verkligt en vanlig fredag kväll, man kan undra om man kanske levt lite för mycket "svensson" liv och prasslat för lite!näää nu djäv....


jag erkänner, att jag ibland hänfaller åt "slösurfande" , oftast inte slött utan som en medveten handling med tanken att kolla upp kanske en NAS, LED, OTC, SONOS eller varför inte bara nyheterna på Expressen.se men visst ibland halkar jag snett och det blir bara att softa runt.
inget jag erkänner utan försöker få det att framstå som jag jobbar "stackarn jobbar så sent och på helgerna ja till på köpet under semestern" och det är klart jobbwebmailen blinkar nere i aktivitetsfältet som en ikon som förkläde till min ibland uppkomna olat.
att jag jobbar fungerar framför allt bra på gamla mödrar "sitter du där med jobb igen? du måste vila" och blir man då extra ompysslad med en kopp kaffe och laxmacka ja då får man bara passa på att glida på räkmackan.

nu vid tillfället jag vill komma till befann jag mig i ett sådant lite lojt slött surfande runt i cyberrymden när jag kom till en bild som fick nackhåren att resa sig, ingen bild på något opassande eller någon jag känner eller jag själv i en  kommpromenterrande situation, inte alls, inte alls utan egentligen något som skulle göra en liten nybliven whiskynörd varm om hjärtat.
ja just det en bild på några whiskyflaskor av hög och fin kvalite och som förmodligen kostat en hel del.
problemet och det som fick mina nackhår att resa sig var just det att det var MIN whiskysamling!!
min lilla  Quaich Bar uthängd på nätet!!
kommentarena till bilden gjorde det hela inte bättre!

ja, där får man när man i förtroende lämnar sitt lilla hem och Quaich bar i händerna på tonåringar...
nu kanske det är så att inga drums är tagna men ställer jag frågan så får jag ett leende till svar
"vem vet om vi fyllt ut med vatten, du får väl smaka"  
hot om stegling tycks inte hjälpa, nu gäller kätting och lås eller att flytta baren till ett låsbart rum.rynkkräm och flygsömn

jodå, jag höll mig i upprätt skick, till på köpet så  arbetade jag så ögonen blödde på min 28-års dag fastän min kropp led av feber och snuva.
kom hem sent till ett hus som var pyntat med ballonger och serpentiner och en stackars utsliten 28-åring fick sätta sig ner med ett glas vin och bara njuta av att se andra laga mat och stöka runt innan hela familjen (en förvirrat mixad familj men en grymt skönt mixad familj) satte sig ner och njöt av underbar mat, tårta, skönsång och paketöppning.
och till all min lycka så fick jag det en sliten singel (pappa) kan behöva, en antirynkkräm.
nu är den lilla burken så liten så  liten så den kommer inte att räcka för alla rynkor jag kommer att få.
för att inte tala om den lilla instruktionen som är så liten så lieten så en stackars 28-åring med normal 28-års syn har svårt att läsa hur jag ska göra
men en sak förstår jag mina obetydliga ögonrynkor som jag funderade på att botox behandla ska försvinna...
fram för fler 28-års dagar.

hade knappt avslutat min 28-års dag innan jag satt sovandes i en flyplansstol och nu snackar vi sova, så fort jag nuförtiden sätter mig i ett flygplan somnar jag, jag jobbar hårt på att hålla mig vaken för att få pyssla med små frukostbags eller kanske få njuta av en drink på 10000 meters höjd eller att bara få göra ett besök på toaletten för  att undersöka om eau de colognen doftar gott,
men icke innan planet har börjat taxa ut somnar jag och  vaknar av att  flygvärdinnan  vänligt skakar på mig och undrar om jag "ska av på denna flygplats eller om jag ska vidare till nästa?"    som ung hade jag en dröm att jobba som pilot, nu är jag glad över att det bara var en dröm "Välkomna ombord på SAS sk1014 som tar er till Arlanda, jag som kommer att flyga er hete,,,  zzzzzzzzzz" 


visdomen gammal visdom från dakotaindianerna, som förts vidare från generation till generation, säger att om man märker att man rider på en död häst, är den bästa strategin oftast att stiga av.

det blir inte bättre av att studera hur andra rider döda hästar
inte heller blir det bättre med större piska
eller att hota med att avliva den döda hästen

nej, som den gammla visdomen säger, bäst är att stiga av.....
28

tycker traditioner är överreklamerat.
nya tider tarvar nya sätt att agera.
men det finns en tradition som jag har svårt att överge.
att inte fylla mer än 28år.
varje år från den dagen (nu talar vi naturligtvis inte många)
har jag hållit i traditionen att ligga sjuk i förkylning /influensa när jag fyller år.
det här kan man tolka som man vill,
vissa pratar om mina svårigheter att åldras och ta det ansvar som kommer med ökad ålder.
nåja "skitsnack" säger jag
nej, att bara vara 28 är helt underbart skönt, man kan sitta lite vid sidan om och titta på och förundras över hur människor i mer  "mogna aktningsvärda åldrar" agerar och gör


RSS 2.0