laxar på löpande bandja, inte kan man påstå att man sliter just nu.
men det är väl det som är meningen när man jobbar och har semester eller har semester och jobbar eller hur det nu råkade bli.
andra upplever avocados stora som meloner i brasiliens djungel medan andra upplever:
ja, just det inget!
stilla softande vid en älv full med lax och bastun och jag skiter fullständigt i laxen som hoppar och istället slukar jag den ena boken efter den andra och tittar med jämna mellan rum ut över älven där laxen hoppar och inte ber om annat än en wobbler att hugga på.
nä, att läsa till klockan 4 på morgonen i dagsljus och sova till eftermiddagen och det är samma ljus, thats nice och precis så det skall vara när man jobbar och har semester och ser laxar på löpande band.

hackat och maletvar det så här det var tänkt att bli, vare sig hackat eller malet.
istället för att sitta i en stuga vid en brusande älv med en god bok en drum och kanske ett fiskespö lite slött lutandes mot en sten så sitter jag här.
insmetad i färg i ett hus som är upp och nervänt räknades på dörrmått, glasmått, kakelmängd och om jag behöver köpa en burk färg till.
därtill hinns med ett och annat jobbsamtal, mail och visit på kontoret.
solen? jodå den känns, 40 grader inomhus tack!
bad? ja jag smiter iväg sent när alla lämnat stranden för att inte någon ska bli rädd för albinot som kommer.
på kvällen målar jag ner mig och hunden i källaren, hoppas det inte börjar brinna för inte fan kommer jag att springa upp för min nymålade inte ännu torkade trappa, nope vaknar på morgonen med oljefärgsdoften i näsan som vandrat in i hjärnan för att där smula sönder hjärnvindlingarna.

jotack, det här är semester!

hur f-n hamnade jag här (hatar målning) när jag kunde rest bort för att till hösten börja planera flytt till en trevlig nyproducerad jättevåning i stan med 0 renoveringsbehov och med flera balkonger där jag kunde odla mitt nya intresse i mindre skala - trädgård

men inte! "nä" säger tonåringarna, "vill du inte se ritningarna? alla får eget sovrum plus lite till, flera balkonger och jättenära vattnet" att det kostar skjortan säger jag inte, lite måste man behålla för sig själv och frihet kostar.
att en mäklare smög in en dag och tittade på vårt objekt fick tonåringarna att se rött och jag kunde bara försvara mig att det är alltid bra att undersöka markanden.

"ska jag bo i ett jättehus ensam när ni flyttar?" funderade jag "jag säger till tre månader innan jag flyttar" svarade en tonåring.
ja, jag tackade nej, ingen flott våning i stan för mig, det kommer den dan jag blir singel. 
ok , jag ger mig och funderar på ett rot avdrag för att göra om när dottern säger "i helg ska jag måla taket i hallen"  
och nu sitter jag här, ensam och övergiven målandes, ja dottern målade taket, sonen väggar och hotellgästen lite annat sedan drog dom allihop.

nåja, ska inte klaga just nu ligger jag på min altan med en SOL funderandes om jag ska ta mig en drum whisky och njuta av innan jag målar in mig och hunden för natten.


RSS 2.0