pacemaker och armani

ibland fungerar inte den lilla hjärnan som man vill (om någongång skulle nog en del säga)  men i dag var den lilla saken inte riktigt riktigt med och samspelt med mig (nu talar vi om min hjärna)

fick för några dagar sedan ett samtal "har du en pacemaker?"  var frågan "nej" svarade jag, ingen pacemaker har jag" tvärsäkert, "inga andra metaller eller metalldelar i kroppen" "nej, ingen metall" svarade jag efter att scannat kroppen, kunde finnas något litet ett metallsplitter eller en höftkula av metall, nej kom jag fram till, inget som inte kan plockas ur.
"välkommen till oss tisdagen den 29/6 klockan 16:10"  "tack" svarade jag och infann mig på utsatt tid och fick genast ett formulär i handen.
har du pacemacker?: ja nej
någon annan metall i kroppen?: ja nej
metallsplitter?:  ja nej
tvärsäkert svarade jag NEJ på alla frågor likväl som på frågan om jag väger över 130 kg (undrade om behövde väga mig lite kort men slog ifrån mig tanken lika fort som den dök upp)

nåja naken som en fis (nästan) blev jag synad "inga metaller, inget ärr efter en inoperad pacemaker, vad har vi under dina skitsnygga och svindyra Armani kalsonger ingen piercing?" "nej" svarade jag den barske damen som skulle leda mig igenom processen. (vad sa mor om hela och rena kalsonger?)

nåväl instalerad på bädden så får jag en panikknapp påklistrad "tryck på den här om du behöver hjälp" "panikknapp" undrar jag lite sarkastiskt "ska det behövas?" "ja" svarar den barske damen "det kan det"
"hörlurar eller öronpropp?" "men så mycket kan det väl inte låta?" men ligger strax inklämd som en sill med stora hörlurar med radio voice i öronen och huvudet låst i ett skruvstäd.
"glöm inte panikknappen, nu kör vi"

och ja, ja, ja, jag har aldrig varit så nära att trycka på en panikknapp, inrullad i en tub som är marginellt högre än nästippen med ett oljud som är bedövande (voice hörs inte) ja då slog hjärnan en volt och ville inte vara med.
att ligga där och inse att "jag visst har en pacemaker" andas djupt du kan inte ha en pacemaker, när fick du den? fundera andas ta de lugnt!  "jo jag har en pacemaker, jag vet inte när men jag har en" "var är panikknappen???" lugn andas, blunda andas tänk på annat "
ja, inte kul och hade jag inte en pacemaker så funderade jag rasslande vidare om jag inte hade en höftkula, kanske svalt en gaffel (och jag lovar jag såg framför mig en gaffel skvimpandes runt i min magen) 
andas, lugn ingen gaffel, ingen höftkula, ingen pacemaker "ok men metallsplitter i benen?" andas, lugn inget metallsplitter "gud jag har fått en piercing i kalsongtrakten utan att jag vet det" ingen piercing lugn andas.
"jag målade mina tånaglar och det var säkert metallfärg" ingen färg på tårna lugn, andas.
vet ni hur lång tre minuter är och hur mycket som hinner rassla igenom hjärnan?
plötsligt tystnade oljudet och den barska damen säger "allt ok?" jag snyftar ett vekt "ja" "ok, då kör vi vidare med en tre minuters till"

Ja ok efter den tredje tre minutaren eller något sånt kunde jag slappna av, fundera flyktigt på annat (inget som lyckades stanna kvar en längre stund) och efter tjuo minuter i tuben var jag klar och blev utrullad.
"gick det bra?" frågar damen jag ler (säkert lite svagt) lyfter upp mina tummar och säger "absolut" "men jag funderade faktiskt om jag kanske hade glömt bort att jag hade en pacemaker inopererad"
"då hade du varit död nu" sa hon och log ett barskt leende innan hon skickade mig vidare till nästa undersökning.

den stackaren kunde inte ha det lätt, vacker och leende tog hon emot mig efter en stund då hon fått göra om sitt arbete några gånger säger hon "du pratar så mycket så jag kommer av mig" då ler jag och säger "förlåt men jag har ingen pacemaker i alla fall för då hade jag varit död nu!" då ser hon ut att tänka "nej ingen pacemaker har han tydligen, hjärna verkar han inte heller ha, synd på så svinsnygga och svindyra Armani kalsonger"

med en pacemaker inopererad  och med Armani kalsonger på mig vandrar jag ut i sommarvärmen lycklig över att inte ha använt mig av panikknappen.
huruvida jag har en hjärna?  det får jag svar på snart.
epoker
brukar ta slut och så även denna.
vemodigt men också med en viss lättnad, visst är det rörande när den sista av barnen går ut grundskolan.
på något sätt är det början på något nytt och annorlunda.
efter typ 17 skolavslutningar är det slut på den blomstertid och barn med förväntningar på sommaren men visst efter 17 stycken varav säkert 12 på samma skola med samma rektor med samma tal så kan man det här.
kan vara skönt att ta en paus under några år innan barnbarn ska ha avslutningar.
att det görs i ett underbart försommarväder och med en dotter vacker som en dag gör ju inte det sämre man kan inte annat än att vara glad, stolt och som sagt rörd när man får se bilder från deras första dag och bilder av hur de växer under de följande nio åren.
är det samma flicka den lilla i den röda koftan, det röda håret i flätor och gluggen i tänderna samma flicka som sitter här i sitt blonda hår, vacker vit klänning och skor höga som styltor som får en utmärkelse av gympafröken och vackra ord av sina fröknar? ja det är det och man kan inte göra annat än bli rörd.


trädgårdsteknikvaknade tidigt i går, sover i ett nytt sovrum så det känns lite ovant, kanske solen som jag inte lyckats stänga ute.
nåja, inte gjorde det något att vakna med morgonsolen och dagen var fullt inplanerad med ett besök redan klockan 08:00 för en liten husinspektion.
tog mitt morgonkaffe på trappan i solen och gick sedan en runda i trädgården.
jag är ju inte super mycket för trädgård men visst njuter jag av min nyputsade trädgård och bevakar om det nygöddslade grässtråna skall ta sig igenom den den med gift nu döda mossan, ja gräset jobbar på nu gäller det att strolla, dressa och vertikalskära och allt vad det heter. 
visst njuter jag av doften av syrener i kvällssolen men framför allt har jag njutit av min mangnolia och dess enda vita blomma annat jag njuter av är dahlior men efter mitt misslyckade försök förra sommaren har jag lagt ner dahlie projektet.
nåväl denna morgon (igår) kom jag ut i min trädgår och ska ta mig en titt på min magnolia...........
nej!  den var inte sig lik, kvistar avbrutna och barken avfläkt, förfärat (jag faktiskt och sorgset) inser jag att ett (eller flera) djur varit på mitt träd, inte så att de tagit en tugga eller fint betat, nope demolerat har de gjort.
nu är frågan ska jag rädda min magnolia? eller ska jag dela med av min trädgård med de som verkar behöva det den kan ge.  trädgård har ju inte riktigt varit min grej men vet det kanske blir det de nu?  känner till och från hur det dra i trädgårdstarmen och hur jag vill ut och plocka lite ogräs eller ansa en buske eller varför inte bara njuta av att vara ute och känna dofterna. 
om och hur jag ska rädda resterna av min magnolia får jag fundera på...........

nåväl en tråkig morgon avslutades med en kväll som bestod i att digitalisera hemmets musiksystem och koppla ihop stereon med den nya NASen genom det nyinförskaffade SONOS systemet, hur lycklig kan man inte vara när det efter mycket om och men fungerar och jag nu kan sitta med en drum  MacAllan 15-åring njuta av musik som jag  styr med den nya APPEN som jag laddat ner i min XPERIA.
visst, kanske det hade fortsatt fungera med trådarna som barnen säger men då svarar jag "bra kvalitet på musiken kostar, lyssna och njut!" 
och jag fundera på vad nästa teknikpryl kommer att vara,  en 3d LED, LED, LCD elller som barnen vill en PLASMA...  
fast man borde kanske strunta i tekniken och gå ut och njuta av dofterna i trädgården innan odjuren demolerat allt.....tidtid är något som vi alla äger, tid är det enda vi vet att vi har och upp till alla och envar att använda på bästa sätt utifrån sin egen vilja.
visst kan den ibland kännas komma i för liten dos sällan så att vi känner att vi har en gruva att ösa tiden ur.
läste en artikel om tid och känslan av tid om tiden går fort eller långsamt essensen var den att gör vi samma saker (som hjärnan registrerat som ett minne) vilket vi oftast gör, så går tiden fort men när vi utsätter oss för nya saker så går tiden långsamt.....
tiden läker nog inte, tiden ger oss möjlighet att linda in oss i ett skal för att vi ska orka hantera saker som vi behöver bli läkta ifrån, ger oss tid att hitta sätt att hantera känslor och smärtor så att när känslan eller smärtan kommer så förmår vi med tiden förhoppningsvis att hantera den på ett sätt så att den inte gör för mycket skada.


far
RSS 2.0