good moods

kan det bli bättre?
bättre än så här?
äta middag med vänner som får en att njuta och skratta.
jaga upp taxichafförer så dom undrar vad det är för galna människor som plockats upp.
dansa i timmar till grymt skön 80-tals musik.
rumla runt i ett ösregnande STHLM klockan fyra på morgonen på jakt efter ngn som vill släppa in en på centralen.

  
att sova bort en hel söndag på ett BF hotell i armarna på någon som får en attt njuta av livet.

att njuta av en söndag med den brokiga familjen.....

 

fullpris?

nej tack!

just nu befinner jag mig i en period av dealande, det brukar gå upp och ner men när det är som värst dealas det om allt, minsta lilla strumpa eller mjölpaket bör man förhandla om.
jag har endast två saker som jag inte dförhandlar om:
utökning av min  Quaichbar eller kalsonger, njutning kostar!

jag dealar med barn och syskonbarn,
"ta ut disken, så lagar jag mat"
"städa ditt rum annars får du betala städningen"
med barnen går inte dealandet så bra, mat mot hjälp det fungerar ofta men middag mot en städning eller hota med städerskan, nja!

det finns vissa butiker dit barnen vägrar gå in med mig "nej det var där du tjafsade om priset sist"
i vissa butiker skickar de ut chefen så fort de ser mig "nu kommer han som alltid ska förhandla, bäst att chefen får ta det"
hotellgästen har dragit åt sig öronen och tycker att jag kan gå och handla min mellanmjölk själv.

just nu går mina dagar ut på att förhandla om allt mellan bilar, telefonväxlar, möbler och gafflar, jag sitter med försäljare mest hela dagarna och när priset presenteras är min standardfråga "och?"

just nu är det ett sjukligt beroende, hamnade i en bilaffär som av en händelse (eller sjukligt förhandlingsbegär) råkade bli två och inser att jag att nu håller på att förhandla om en Audi A4 och en BMW 1-serien Cabriolet som jag absolut inte behöver men blir dealen bra så vem vet om jag inte snart har en ny bil på uppfarten bara för att det blev en bra deal.

gick förbi Ferrari på Narvavägen i dag, det drog ordentligt men jag insåg innan jag gick in att även om jag gör en bra deal så blir det aldrig en så bra deal så att det är någon idé  iofs den lilla Ferrari modellen som jag gärna vill ha men att förhandla om en modellbil, nja inte riktigt....

hur det går?
jo tack, det går bra senaste förhandlingarna slutade med halva priset på tv utbudet under ett år till, halva priset på svd, bra pris på försäkringarna, och snart kanske det står en Audi A4 eller  BMW 1-serien Cabriolet på min uppfart
feeling

thats goooooood!


en brotttslings bekännelse
ja, nu är det inte så enkelt att bekänna sina brott men känner att jag bör göra avbön erkänna att mina handlingar är brottsliga, att jag är en urusel människa.
jag erkänner att jag är förtappad, förtappad på många sätt men det är ju inte brottslig  att vara förtappad bara dekadent.
att mitt livs ordning är lika mycket i ordning som sj´s ordning på sin tidtabell under vintern.
att jag har bättre koll på mina sopor än vad som bjuds till middag.
att min quiche bar äter upp mina besparingar.
att jag har bättre koll på mina kalsonger än barnens brist på rena kläder
att min ENA3 får mer omsorg än min hund.
att kroppen i en drum är viktigare än näringsinnehållet i maten.
att ha bättre koll på nöjeslivet än amorteringarna på lånen.

det är bara dekadens, de flesta har vant sig "det blir nog bättre sen" tänker de

jag kan inte skylla min brottsliga handling på värdparet i fredags, all god mat, dryck och trevligt umgänge.
ok, man ska inte bjuda på cava åt höger och vänster och inte plocka fram lådvinet när gästerna borde gå hem.
jag kan inte skylla på deptalks över en drum eller drumsen klockan fyra på morgonen.

jag kan skylla lite på hotellgästen men bara lite för även hon har försökt, hon gick så långt att hon skottade altanen för att kunna ligga ute.
jag drog igen gardinerna och gömde mig under täcket och lyckads locka tillbaka gästen i säng.

nej, visst är det trevligt men jag går inte igång, inte just nu, inte den här helgen.
alla verkar ha blivit som förbytta och galna men inte jag.

nej just nu gillar jag inte det, det finns för mycket måsten som kommer med det, då är det bättre att njuta av att ligga i sängen till klockan fem med fördragna gardiner, smyga ut i solglasögon klockan sju för att handla mat till middag (godis, chips och cola) för att när middagen är avklarad smygan ner under täcket igen.

ja, jag vet att mina handlingar och val under helgen har varit brottsliga, att jag inte bara mer ses som dekadent, förslappad utan styrning utan nu också som helt förlorad som missat att vara ute bara för att vårsolen tittat fram!

va fan den var ju här i höstas, solen. 
nu är det inte så att jag missat världens happening,
jag har inte missat att vickan ska gifta sig,
jag har inte missat att det är val i höst
eller att vi nu erkänt folkmord i Armeninen
eller att vi vann guld i både det en och andra i OS.

den enda synd jag gjort är att jag mer än gärna missat vårens första soliga helg men gud människor det kommer fler, nu passar jag på att vila för att kunna njuta av sommarnätterna och för att slippa se dammet virvla runt eller att bilen borde tvättas, garaget städas eller fönster putsas.

nä, njuter i min säng med gardinerna fördragna stiger upp när det blivit mörkt och njuter av min brottsliga gärning.

att inte njuta av solen men att njuta av mina val.

 

Bibeln....den vanliga känner ju de flesta till, finner tröst och ledsagning i den när vi behöver det. 
vissa följer den slaviskt och ordagrant andra har en mer enkel relation till den medan andra inte har en relation till den alls och knappt vet vad det är för något.

jag tycker om den, inte ordagrant eller slaviskt men lite som en "backup" då och då eller som en ledstång i moral, etik eller för att bevara traditioner, ett bra exempel är traditionen att innan julbordet läsa julevangeliet Luk. 2:1-19 för att påminna om varför vi firar jul, en fin och uppskattad tradition framför allt av barnen som vuxit upp med den tradtitionen.

men nu har jag funnit en konkurrent en ny bibel och denna följer jag ordagrant och slaviskt.
jag har den under huvudkudden, den följer med mig på toaletten och är min avkoppling i badet.
så fort jag hamnar i trångmål går jag till min bibel slår upp ämnesområdet och vips har jag svar på mina frågor och mina tvivel om vad som är rätt eller fel är som bortblåst.

det finns tillfällen som nu under vintern då jag funderat på om jag kan använda dunjackan över kostymen (jag skulle ju ändå bara in och ut ur taxin snabbt) men det kändes inte helt rätt, lite fel kanske inte moraliskt eller etiskt men som ett brott mot traditioner och etikett när jag stod på min farstutrapp och skulle in i taxin.
men inga frågor, inga tvivel som inte har sin lösning och svar i min bibel, tips nr 104: "Bär aldrig kort jacka över kavajen. Tänk inte ens tanken. Rock är enda möjligheten"   ja det svaret gjorde det hela lätt, min varma dunjacka byttes mot min ullrock, inte fullt så varm och det blev inte bara kort att slänga sig in och ut ur taxin utan en bra stund ute i kylan, blåfrusen men stilriktigt och etikettsfullt.
skulle på middag och planerade som vanligt att ta med en vinflaska som jag tidigare fått av någon gäst som varit på middag hos mig, inför middagen gick jag noggrant igenom min bibel och dess råd kring detta och naturligtvis har den svaret tips nr 340:
"Att ge bort en flaska vin som du själv fått i gåva kan vara en smart lösning på ett sent påkommet presentproblem. Om flaskans ursprungsägare visar sig vara mottagaren och flaskan har vandrat runt i bekantskapskretsen är succén inte lika given. Återvinn dina presenter med försiktighet"  aha! nu har jag ett problem, lördag klockan 18 det enda som återstår är blommor och en chokladask på Ica men innan jag tar det beslutet läser jag tips nr 399. "Hur mycket du än gillar omslagspappret till blommorna du ger bort, så avlägsna det innan de överlämnas"   nu sitter jag här med viner som jag inte dricker (företrädelse vita) och massor av vackert omslagspapper.

tips 19 följer jag slaviskt: "Med en lermask en gång i veckan får du som har fet hy bort hudens överskottsfett, eller sebum som det heter"  nu har jag ingen aning om jag har någon sebum men finns den där så försvinner den i samband med min lermask när jag ligger i badet och läser min bibel drickandes ett glas vin ur en flaska som jag gav åt en vän när jag var på middag, som jag sedan fick av en annan vän som var här på middagen den gången vi sedan for i väg för att roa oss på stan, jag iklädd min kavaj och över den min snygga ullrock som dock var ganska kall men alldeles stilriktig.strömmingen i fel hals


och potatismoset i hamnade i knäet när jag inte lyckades hantera min förvåning.
"ska du säga som var singel en kvart och gängade dig så fort att ingen av oss han blinka, hur länge har ni bott ihop, sedan sommaren?" 
ett retorisk påstående med en retorisk fråga på mitt lite nedlåtande påstående om att man inte ska sätta sig i knäet på någon och därmed få dennes problem upptryckt i ansiktet.
självklart och välgrundat går jag genast i försvar av mitt liv som oberoende man, må så vara att jag kanske inte i alla lägen ses som den singelmannen jag ibland försöker framstå som (ja, ja vi har hört den förut) men oberoende och självständig är jag och kommer så att vara tills jag trillar av pinn!

upprinnelsen till dialogen är en lunch med en kollega vi pratar om relationerna till kollegans nya sambos barn och dennes x, inte en helt okomplicerad historia.
"varför släppa in någon så nära inpå sitt liv, bli sambo och få alla sambons problem på halsen?"
"är det inte bättre att vara särbos? njuta av varandra när man känner för det och sedan får alla lösa sina problem med barn och x på var sitt håll?"
till slut förstår min kollega att illvilliga rykten gått på kontoret och jag är en fortsatt oberoende man må så vara inte en helt oberoende men absolut inte sambo med någon annans problem.

nope, mitt liv är just den mixen av oberoende och närhet som är så njutningsfullt.
att vara helt ensam med sina barn och bara finnas till för dem när man är det (må vara att barn tycker det finns roligare saker att göra än att finnas till för sin far)
att njuta av tvåsamheten till 100% när man är två.
att njuta den gången alla är tillsammans vi, våra alla barn, barnens flick eller pojkvänner och en och annan kusin laga mat tillsamman, äta middag och låta diskussionens vågor går höga.


inte handla mellanmjölk och inget tjafs om vem som lagar maten och vem som tar disken eller tvätten.
nope inhandlandet av mellanmjölk är min business
maten lagar jag, disken tar jag och tvätten är min.

nej att bara njuta av varandras sällskap, själar och kroppar, att dansa tätt intill, att möta nya vänner att skratta med, att vandra i natten eller varför inte jaga upp taxichaufförer eller försäljare tillsammans,
sånt som gör att man somnar med ett lyckligt leende och vaknar med en njutningsfull suck.

nope, jag handlar min mellanmjölk själv.

kollegan tittar suckande på mig och säger "mmm det var ganska skönt innan vi flyttade ihop" att gå ut hårtsäsongen började sent, för min del i varje fall,

alla andra har jobbat hårt på movsen medan jag softat i min säng med böcker, tabletter, spray och snorpapper.
men nu är vi på G våren inbokad med en kickstartande mars utan skymten av vila och kontemplation innan höjdpunkten "singel i sommar city" kommer men formen måste slipas hårt och kommer så att ske med mingel, persiska fester för att avslutas med mars höjdpunkt den så åtråvärda biljetten är införskaffad, logistiken för dem som ska fortsätta till Teneriffa ordnad med en plan för hur resväskan ska låsas in på centralen och natten avslutas på Arlanda Express medan vi andra ska njuta av en promenad i Stockholmsnatten till Slussen och intagandet av det obligatoriska nattmålet på MAC och summerandet av folket, soundet och movsen på säsongens höjdpunkt "SOULTRAIN"
  
kickade igång med en trevlig middag, trevligt sällskap och goda drycker innan jakten på "soulmates" började i ett iskallt strand, efter att ha kanat fram på snorhala gator hittar vi till slut målet för vårt sökande  klubben "soulmates" på strand som erbjuder house för hela slanten.  nu har jag taskig koll på stilen och kan inte svara på om det kanske skulle ha behövts lite mer "lockmoves" eller varför inte "hippmoves" men nåväl det är bara att  blunda och föras med i musiken och blunda kan vara att föredra för att slippa inse att på klubben är du och ditt sällskap de enda som uppnått den aktningsvärda åldern av 28. men va tusan våra moves vilar på gedigen grund och erfarenhet av såväl hambo, styrdans, bugg och disco som slår ut den yngre generationens enkla houserörelser.

natten kunde ha avslutats soft med en varm taxi rakt ner i bingen men inte, nä nu avslutas natten medan solen börja stiga upp igen med mer vin och planer på hur ett nytt familjespel ska introduceras och slå stort som julens hetaste julklapp för dig som haft allt men inte riktigt koll på vad som dyker upp ur din egen garderob.  XSPEL av orden XERXES innan en ny taxi kör genom ett 15 gradigt kallt vinterlandskap hem till QUAICHEBAR och bingen
att inte ge efter

det var länge sedan jag var inne i stan och gick runt närmare bestämt ungefär ett år sedan, den gången somnade (ja som i reklamen! orsaken till min trötthet går vi inte in på men då var den befogad) jag i en HÄSTEN säng vaknade och höll på att slå till på en säng för 110 tkr utan att blinka, sedan dess har jag hållt mig borta från city vet att det kan sluta illa.

nåväl nu var jag i varje fall inne, tänkte att jag måste testa om jag klarar av frestelserna och naturligtvis av att bara njuta av stan, folkvimlet, utbudet och ett trevligt cafe.

men då händer det som inte ska hända den andra affären (efter optikern där jag provade nya solglasögon för att utöka samlingen) där hänger den och jag faller som en fura.

en Armani skinnjacka som bara helt enkelt var min!!!!!!

mitt sällskap gjorde inget för att hindra mig från att falla och försäljaren ska vi inte prata om, han ville se mig falla.

de hela blev inte bättre av att jag tog fram en av mina bättre talanger ”att pruta” och pruta gjorde jag och försäljaren han var prutbar, vi möttes på nedre delen av hans halva men som han sa ”den är designad av Armani bara för dig även om ditt prutande svider så ska du ha den!”

jag ville inte bära dyrgripen på stan sa jag och han la undan den, jag strövade oroligt runt på stan med tankarna på min Armani och kanske framför allt på min plånbok som skulle bli betydligt tunnare (tunnare kan den inte bli) barkbröd och ingen sophämtning under kommande halvår.  Min oro blev inte bättre av att NK´s Armani butik också saluför min Armani men till ett betydlig högre pris, det är inte bara MIN JACKA utan också ett KAP.

fikar oroligt längtar efter att få gå till butiken men samtidigt börjar en oro gnaga i mig, barkbröd! mer sopsortering! Ingen på fyllnad av Quaich Bar! ingen resa, hur ska jag dölja den för barnen, jag får gömma den och använda den i smyg!!

inser att ett beslut måste komma! jag kommer att se grym ut när säsongen börjar! men priset gör att jag inte kommer att kunna gå ut! men tänk den jackan på dansgolvet!

strövar oroligt mot butiken som i säkert förvar har min Armani men precis innan jag går in vänder jag om och med bestämda steg går jag ner i garaget med sällskapet förvirrande undrandes vad som händer.

sätter mig i bilen kör runt några varv i garaget, stannar funderar och tar slutligen sats och kör ut………   i made it!

 

Quaich Bar? Ja den fylls på senast igår med en 16 årig Lagavulin och en Glengoyne


 


RSS 2.0