just nu

ja, just nu är det mycket, det kan vara så ibland.
ibland känns det inte bra när det är mycket.
just nu är mycket väldigt bra.
bara undrar varför dygnet har för få timmar och varför morgonen behöver komma så snabbt efter natten.nattsving i midsommer


jodå, visst blir det nätter i midsommer och lite mera mord, kanske inte mord men lite så att man kan förväntas hitta ett lik i buskaget när morgondimman lättat.

har ni varit med en lite kylslagen sensommar natt när dimman ligger på och det är svart som natten.
du går stilla fram på en väg (som du egentligen vill fara fram på i en taxi då natten är sen och du är trött efter för mycket dansande men inget taxibolag tar hänsyn till din svår belägenhet)

men plötsligt känner du att du behöver släppa trycket och tar ett steg ut i väggrenen och det visar sig att "hops" här fanns ingen väggren utan ett djupt, djupt dike och du ligger långt nere i diket innan du hunnit blinka.

naturligtvis första driften är "shit" och du kravlar dig upp för att ta dig ur diket men icke, dina av dans blankslitna sulor vill annat och nu ligger du ännu längre ner i diket och i farten ner har du slagit både rygg och huvud i en stor sten.

och du bara ger upp! "nu vill jag inte mer" "jag gör inte ett nytt försök utan ligger kvar här" och du ser framför dig hur någon tar en morgonrunda på golfbanan slår ett slag ut i ruffen, kliver in och letar efter sin boll och hittar en död man.

vad gör man? tar sin boll och drar, för vem vill att en okontrollerade sving tog livet av en stackars morgonflanör (vad han nu hade i diket att göra?) att sedan utredningen visar att mannen inte dog av en golfboll i huvudet utan av dans blankslitna skor  är ju något som den stackars golfaren inte vet just då.

ja, ett vackert lik blir det tänker man, knappt 28-år, snygga dojor, snygg hugo boss skjorta i rosa i kontrast till det gröna.
och du stänger ögon för att inta sista vilan när du plötsligt hör en röst

 

 "var tog du vägen?"

och innan du hunnit svara har den rosa skjortan som lyser i allt det svarta väglett din räddande ängel, nu planerade du inte att bli räddad utan att få ligga kvar och förklarar sakligt att en räddningsaktion inte är aktuellt utan avsikten är att ligga kvar och det är iofs ok med sällskap.
nu blir det inte så att ängeln säger "ja vad trevligt då lägger jag mig brevid dig" nope ängeln svarar "idiot, ibland är du för mycket" och sliter tag i dig och drar upp dig på dina fortfarande av dans blankslitna sulor.
och blankslitna är de visar det sig när du och din ängel kanar ännu längre ner i diket och du för tredje gången landar på rygg längre ner i diket "du ser min ängel det är ingen ide, det här är mitt öde stanna hos mig eller låt mig vara"


men icke änglar i stilletklackar är inte sådana som ger sig, språkbruket hos ängeln hjälpte nog lika mycket till som stilett klackarna som borrar sig ner i marken för att räddningsaktionen ska avslutas lyckligt och ingen golfare med dålig sikte på sin sving ska hitta ett vackert knappt 28-årigt lik klätt i en rosa lysande hugo boss skjorta och av dans blankslitna skor i ruffen och inte veta om det var just hans boll som skapade ett vackert lik.
RSS 2.0