han måste ha bra mycket ont i axlarna nu.....

En natt hade en man en dröm.
Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud.
På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram.
Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter:
det ena spåret var hans, det andra var Guds. 

När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden.
Då såg han att många gånger under sin levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår.
Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv. 

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta.
"Herre, Du sa den gången jag bestämde mig för att följa Dig att Du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att Du lämnade mig när jag behövde Dig mest.

HERREN svarade:
"Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande.
När du såg bara ett par fotspår - då bar jag dig.


................att trilla dit

men gud!  jag hade ju bestämt mig, väldigt säker på att inte på länge länge länge trilla dit, vara fri, inte binda mig, inga commitments, ingen mellanmjölk och nu är jag där, där jag inte ville vara.
Varför kan man inte styra sina känslor eller är det bara jag som inte klarar det som inte klarar av att vara förnuftig?  att inte "hoppa" på tåget, näää  jag blir överkörd.
Nu är det ju så att det här nog inte är en helt ny "förälskelse"  utan vi har träffats tidigare.....    och om sanningen så har jag nog varit lite småkär i brudar som påminner om henne men aldrig så här!!!!


Vi väntar lite, vi tar det där om Whiskyn den är ju också ganska viktig och central i mitt liv man måste ju försöka fokusera på annat för att inte förlora sig helt.
I fredags blev det en drum av Talisker 10 year, en whisky från Isle of Skye, enligt gurun Michael är doften kärv, rökig och rund smaken är rökig, maltig med en mycket stor pepparsmak.  Eftersmaken mycket pepprig och gigantisk lång...........

en absolut favorit hos mig oroar mig för att nivån sjunker i flaskan. han ger den 90 p
I natt blev det en annan absolut favorit LAGAVULIN en 12-årig, intressant när jag var i Skottland och pratade om Lagavulin rekomenderade alla mig att köpa den 12- åriga och inte de äldre jag som alltid trott att ju äldre desto finare.
Den här har en eftersmak som sitter i länge länge Gurun då? ja Doft underbart mild rökdoft, smak marshsmallows? digestive och assamte och slutligen eftersmaken - värmande fast lååååång... p90
var och spann på gymmet i dag på eftermiddagen, ett skönt pass som avslutades med en bastu men jag var totalt okoncetrerad och full av mina förvirrade känslor.

Vi har umgåts ett tag och våra känslor har vuxit (åtminstone mina jag kan nog tycka att hon har svårt att uttrycka sina känslor och det oroar mig för framtiden) Hon ger mig allt jag behöver just nu och det utan att jag egentligen ger henne så mycket annat än det lilla hon absolut behöver för att vara nöjd.  I går hade vi en underbar kväll då vi verkligen var nära varandra och hon gav allt som jag ville ha av henne.  Det tog långt in på småtimmarna innan jag lyckades somna och befria mina förvirrade tankar i sömn.
Tidigt i morse vakande jag av en doft som jag kände igen sedan tidigare, oroat steg jag upp och i köket står min före detta!!  Barnen hade släpat in henne utan att säga något till mig för att de saknade henne och inte klarade av min nya kärlek.  Jag troddde inte det var sant klockan 07:30 en söndag morgon då mans ska sova och drömma sig bort så står hon där och då inser jag att det aldrig aldrig kan bli vi två igen, hon var en flyktig förälske mest på grund av sina ganska sköna former och det jag upplevde som inteligens och ett modernt sätt ett snabb förälskelse som riskerade att bli ett evigt comitment.
Nu lyckades jag behärska mig så länge att barnen fick det de ville ha innan jag kastade ut henne och gjorde en latte på min nya kärlek.

 
Ja, ja hade en incheckning på mitt hotell ;-)   och nu undrar jag om jag håller på att bli överkörd av en Samsung LED

...........en mycket seriös dag

.....morgonen började bra! med att jag drog mig i min säng så jag missade träningen klockan 07:00 fortsatte missa en läkartid och ett möte men sedan ryckte jag upp mig och gjorde ett absolut seriöst försök att arbeta och lyckades bra med både det ena och andra och blev på slutet riktigt seriös och produktiv men fullständigt slut av allt seriöst arbete.
Och hela dagen har jag  längtat efter min JURA ENA3.  Hann med en rivig och tuff spinning och en skön bastu också.
Avslutade kvällen med ett restaurangbesök med dottern innan vi gick på bio och tittade på TERMINATOR SALVATION, ja man kan nog säga att dagen slutade lika oseriöst som den började och nu sitter jag här, bloggar, sms:ar leker med min JURA och därtill läser jag M3 för att hitta nya oseriösa prylar för en icke seriös man.TERMINATOR SALVATION

Seriöst,  förvänta er ingen recension vill du ha en lättunderhållen film eller sova i två timmar så slå till endast 100 pix men den håller inte lika länge som en JURA eller en god Whisky, i dag blir det nog en drum Talisker.                                                                                                                                          jura mot en uigeadail?

.........nej jag hann inte kyla någon Lanson annat kom i vägen
men det blev Ardbeg Uigeadail, naturligtvis bara en drum sent på natten. Vad säger gurun Michael Jackson?
Doft: stark rökig, torr ren och en aning grillrökt
Kropp: lätt och fast 
Smak: Fast och mycket len - sedan en explosion på tungan
Eftersmak: het, alkoholanstruken, lite av en chock. 
Poäng:92

Lekmannen säger: JA 


.... men det gör jag till allt som kommer i min väg just nu, whisky, kaffemaskiner, sängar,stereon eller varför inte en gäst på hotellet.   Varför ska man säga nej till det som kommer till en?  kanske för att det är moget, väl övervägt och seriöst?  missar man inte sitt liv att vara där man vill vara och att leva oavsett vad alla andra tycker och tänker.
Jag vill inte missa "tåget" tänk om jag står där om ett år, förnuftig, övervägd och mogen men allting bara for förbi och jag tog inte chansen att hoppa på!  Mår jag bättre, är "grundad" och känslomässigt stabil bara för att det gått tre månader till, ett halvår, ett år eller varför inte tio år?  Kanske men då har jag missat det som finns framför mig just nu.Japp, Juran Ena3 bara kom i min väg som ett tåg (jodå,  har jag tidigare drömt om en riktig kaffemaskin) och jag kunde inte, nä jag kunde inte stå emot (sov över saken) Gick in och sedan hade jag Juran med mig i en stor kartong ut
(och lite tillbehör) Ska man vara raketforskare för att få ut lite kaffe ur maskinen? JA  men jag har lyckats få både espresso och tillverka en cappuccino,de kan nog bli bättre men det kommer....

Whisky i kväll, nope varit på studentuppvaktning, ätit gott och druckit en och annat glas vin så nu är det att avsmaka en och annan kopp ur min jura men vem vet man ska aldrig säga aldrig om en whisky råkar komma i vägen......

ATT VÄNTA........

hela dagen har jag väntat på att kvällen skall komma, vad har jag väntat på?
ja, en grym funtionell cirkel träning utomhus som nästan tog kål på mig men var helt underbart grymt skön. 
ja, på att få en incheckning på mitt hotell, få dansa till grym musik och bjuda på frukost  i morgon 
År det singellivets fall?  tja det vet vi inte...

Whiskyn i går The Balvenie, Single Barrel 15 år?  Absolut något jag är glad att jag köpte, den har en grymt häftig eftersmak som är pepprig.'

Whisky i dag?  Nja vi får se kanske jag kyler en flaska champagne!


Singellivets uppgång och fall?

Hur var det där med att bevisa för alla om att vara en "lycklig singel" länge, länge?
Sneglat snett på alla nyskilda som bara klarar sig en kort stund "fan va folk är osjälvständiga"   eller kanske det var så att det där med min lyckokänsla inte handlade om att vara singel utan att det var något annat som hände på vägen?
Kan man vara singel och ändå ha en relation?  Leva som singel, njuta av livet som singel och då och då mötas för att njuta av varandra! Tja, vi får se hur det går och vad som händer. Det verkar som om det inte bara är singellivet som är som ett marathon. Veckan har bara börjat och jag är slut, träning i går med sonen (en runda på gymet- trist men va fan en singel kan ju inte se ut som räka!) kvällen blev njutningsfull  vid havet men dock sen.

Whisky då?
Japp, i kväll blir det en drum av The Balvenie, Single Barrel 15 år signerad, nr 28, inköpt i Skottland.
Lagrad på nya bourbonfat

Tasting Notes

Nose

Fragrant aroma of vanilla, honeyed sweetness, hints of heather and dry oaky notes.

Taste

Rich and complex, suggestive of years of careful ageing, it has a honeyed maltiness with vanilla, oak flavours and delicate spice notes.

Finish

Long and complex with a touch of liquorice.

Size: 70cl. 47.8% ABV.


Enligt Michael Jackssons "MALT WHISKY guide" är eftersmaken "pepprig alkohol"  han ger den 85p, vi får väl se vad lekmannen säger i kväll.


MARATHON HELG

Kan singellivet vara som ett Marathon?  Just nu känns det som jag inte sprungit ett utan flera varv, fortsätter mitt singelliv på det här sättet (fasa sommaren har inte ens börjat!) har jag nog snart kraschat men då som en Lyckligt kraschad man!
Marathon då? Nej jag sprang inte men det gjorde min systerdotter Jeanette som jag mötte upp i stan i fredags hade en trevlig middag hemma med henne och barnen (lyckades du sova med allt liv i huset?)
Körde Jeanette till stadion på lördag morgon önskade henne lycka till och for hem för att väcka barnen då Hedis jagade oss för en picknick på Djurgården där vi skulle heja på våra respektive tävlande (inbördes tävlan om vem av Jeanette eller Patrik skulle gå på bästa tid)
Har ni försökt kolla in en av 18000 marathon löpare som springer förbi då vet ni hur det är att bli yr!!!   Men vi lyckades och min tävlande låg före.
En underbar picknick med Hedis och barnen i en värme som vi njöt av men inte våra tävlande!


 


.


GRATTIS JEANETTE som sprang in på 4.10.56   
Grymt stolt är jag och naturligtvis vann hon med råge över PatrikKvällen avslutades med  vänner på WGC och discodans till sent natten avslutades med whisky, soluppgång  och frukost på mitt hotell!.

Jeanette bangade på förfesten och det är kanske inte konstigt ;-) hon fick sig välförtjänt sömn.  Söndagen avslutades efter promenerande, shoppingoch latte vid havet med öl på FLYT, en libanesisk meze middag och lite mer öl på Snaps.
I dag är det måndag, veckan har bara börjat och jag har inte hunnit träna under helgen tur nog spann jag på fredag morgon.   Kanske man ändock skulle skaffa sig en racercykel och kunna susa fram på vägarna MC-kortet ligger lite på is just nu.

RSS 2.0