lite som Rapunzel
alla känner vi väl till Bröderna Grimms saga om Rapunzel, flickan som blir instängd av trollpackan i tornet men som lockar den oskyldiga prinsen med sin ljuva vänhet och prinsen lyckas ta sig in till Rapunzel i tornet genom att klättra på Rapunzels långa hår.
lite så men tvärtom kan det bli, eller kanske inte tvärtom utan precis så.
har spenderat senaste nätterna på trevlig herrgård på landet.
smugit mig in som en tjuv sent om natten och smitit iväg tidigt på morgon bara för att få njuta av en stunds enskildhet med den inlåsta Rapunzel.
Kan det bli bättre än så?  enskildhet (inga tonåringar som man snubblar på) lena sköna lakan, vackert rum, äta herrgårdsfrukost i sängen, njutningsfullt sällskap.
medans Rapunzel suttit kvar inlåst i herrgårdens torn har jag smitit iväg för att förtjäna mitt levebröd för att återkomma när nattmörkret faller. 


värt "knepet och knåpet"?
klart man undrar, nu är jag inte ute i sista minuten det är i morgon klockan 23:59.
men att sitta här med: B4, B9,R35, R1-R7 och alla andra blanketter från A-Ö för att inte tala om kvitton och andra lösa dokument.
hade som mål att detta skulle vara gjort för länge länge sedan men naturligtvis inte! nope som vanligt ska det göras under press för att göras.
men nu är jag lite stolt, jag har faktiskt 34 timmar tillgodo och jag är "nog" klar.
men visst kan man undra om det är värt det, det roliga att ha egen låda för "knep och knåp" sedan sitta här i sista minuten så Borg blir nöjd.
visst, lite värt "knep och knåp" betalar dyra jurister, rådgivare och advokater som man i bland kan behöva och hade man inte "knepat och knåpat" skulle juristerna, rådgivarna och advokaterna tärt hårt på nöjes- och Quaichebarskassan.
jag kunde ha gjort det här i går men igår var dagen efter whiskyprovning med en Göteborgare och en Tomatin drickande man från Göteborg spottar inte i en drum Smokehead eller 12-årig Lagavulin och då kan man ju inte vara sämre, nästa gång dricker jag upp hans bar.

 


RSS 2.0