tröttttt..................att vara singel (pappa) är såååå slitsamt ibland
jag fick förmaningen av ena sonen att vi nu måste skärpa till oss med matlagning
"vi kan inte leva på junkfood, se hur vi ser ut!!"  
i dag ligger kycklingen (sist var den färdiggrillad) i ungnen och riset ska snart i  grytan, tack och lov vet de inte om att under min singelkväll bestod middagen av chips och cola för då var jag ännu tröttare än idag.

jag borde städa.....
jag borde tvätta.....
jag borde sortera bort skräpet.....
jag borde tvätta bilen.......
jag borde klippa gräset......
jag borde rensa i trägården.........
jag borde vara mer hemma......


idag orkar jag inte det enda jag kommer att orka är att gå på guidad meditation, bli guidad till en timmes djup sömn medan andra blir guidade till resor i sitt inre,  jag sover tungt, tungt och stör de andra i deras resor med min tunga andning men jag har vett nog att lägga mig långt ner i hörnet för att störa deras resor så lite som möjligt.
någon gång ska jag försöka vara vaken för att få ta en gratis resa...
överlevt
japp, jag överlevde min natt som singel, knappt men i varje fall överlevde.
någon klok singel sa "passa på att njuta av ensamheten, gå runt i huset och njut" den singel har en liten fin lägenhet som man kan njuta av genom att sitta i soffan och njuta med uppsikt över hela lägenheten.  jag har lite mer oöverblickbara ytor med massor av ställen där både tjuvar och galna grannar kan gömma sig.
natten flöt genom att jag låg i min  Vila säng, katanan låg tryggt under, larmet var på, i ena handen hade jag ett glas med Cao Ila, i den andra hade jag telefonen för att snabbt kunna ringa till den lilla fina hotellägarinnan med det fina lilla hotellet i den fina lilla orten ifall ensamheten blev för övermäktig.
på morgonen lyckades jag rumla upp och dra igång larmet så var jag inte vaken så vaknade jag av tjutet och av larmfirman som ringde och undrade om allt var ok?
"ja, jag har överlevt, knappt men i varje fall överlevt" 
 
nope, singellivet är inget för mig, jag ser gärna att jag har en inchekning på mitt hotell eller att få vara inchekad hos en fin liten hotellägarinna på hennes fina lilla hotell på en fin ort
 

att bita i äpplet på det sura gräsetOK, jag ger mig! kastar  handdukarna i tvätten, tar hornen av tjuren och ser i det vita ögat!

"hur definierar du singel?"   en fråga kreti och pleti  ställer mig och gärna  med små, sneda och nedlåtande leenden
(för att inte tala om tonåringarna  som inte ler snett utan mer rakt på sak hånfullt)
"rundade småstenar typ kiselstenar eller  en typ av 7-tumsvinylskiva med spelhastigheten 45 varv/minut, varför undrar du det?" svarar jag snabbt, väl påläst som jag är  på betydelse av ordet singel i SAO.


vet ni hur svårt det är att ändra adressen på sin blogg?  det går inte!  jag är evigt  fast i mitt singelbloggträsk, om jag inte vill gå på avvänjning för mitt bloggberoende.

i kväll tänkte jag i varje fall vara en helblodig singelman, helt singel i mitt hus utan vare sig hotellgäst, tonåringar eller hundar som stör mig i min singel identitet.
jag får passa på att njuta av min nästa första singelnatt sedan jag blev singel.
singelkvällen  har börjat bra, till middag blev det chips och cola, kanske en eller två espresson  från min Jura i kväll.
hade jag inte varit så tävlingsinriktad så hade jag kanske njutit av en drum Caol Ila i ett hett bad (nu är målet att vinna tävlingen i minskad elförbrukning så vattnet är pissljummet)  så det blir nog att njuta av den lilla drumen i min grymt sköna
Vila

singel med  en drum 12-årigCaol Ila i sin vila, kan livet som singel bli bättre?

Gurun säger
Doft: Mjuk, en, mynta och bränt gräs
Kropp: lätt oljig på samma gång lugnande och uppiggande
Smak: Många smakupplevelser, kryddig, vanilj, muskot, ljus senap smaker känsligt kombinerade
Eftersmak: Mycket lång
Gurun ger den 83p.
det sägs stryka tjuvar i området, får inte glömma att låsa ordentligt, larma huset och gömma katanasvärdet under sängen när jag lägger mig, jag  vill ju inte vakna med en tjuv  eller kanske någon galen granne som inte vet skillnaden på mitt och ditt, stående i sovrummet mitt i natten.

blir singellivet för virrigt, ensamt och tungt vet jag ett  fint litet hotell i en fin liten ort med en fin liten hotellägarinna som nog har en vakans i natt för en virriga singel som behöver komma ur singelhetens virrighet.

sopkampen

mycket förändrar sig när man blir singel

tidigare kunde jag sova hur länge som helst på morgonen - nu är jag glad de morgnar klockan är över sex när jag vaknar
jag kunde titta på tv - avskyr att sitta framför tv:n
whisky var något man drack sig full på - mitt whiskyförråd närmar sig quichebars bestånd och avsmaks
jag förstod inte tävlandets tjusning - allt är en tävling och det handlar om att vinna! 

vi hade soptömmning varje vecka - jag kämpar för att behålla soporna

ekonomi eller tävling
nej det handlar inte om att jag är snål (jag hushållar med resurserna) utan att jag tävlar!
allt kan man tävla om, jag har en god vän som jag i många år har suttit och diskuterat vatten, el och sopkostnader med han har legat efter mig med hästlängder i fråga om kostnader, han tömmer sina sopor max en gång var tredje månad.

jag har försökt, verkligen försökt tävla i elförbrukning, smugit runt och slagit av apparater och släckt lampor en gång tog jag  hit en elektriker som skapade korsslutning i hela huset så att allt elektriskt gick sönder (sparade mkt el innan allt var lagat)
nu går värmepumpen på semesterläge sedan mars, "lite kallt inne" klagar tonåringarna "ja, pumpen hinner inte med vid temperaturväxlingar, ta på er lite kläder"  svara jag, nu har det slutat klaga på den dåliga tillgången på varmvatten de har förstått att de måste sprida sina duschar över veckan "hrm tjall på vv cirkulationen typ" svarade jag svävande, jag kommer att ta hem elförbrukningstävlingen. 

jag har lagt in snålspolande munstycken i duscharna och familjen har klagat över de dåliga flödet "vi har dåliga tryck i vattenledningarna så här långt ut från vattentornat, duscha på gymmet, vi betalar massor för era gymkort" säger jag oförstående och segervisst, jag kommer ta hem segern om vattenförbrukningen!


Sopor
har nu blivit en sport, en tävling som jag skall vinna mot min vän.
nu handlar det om att tömma soptunnan så sällan som möjligt (det kostar därtill 50 pix  varje gång den töms)
jag sorterar metodiskt allt (utom matrester)

innan sopsäcken läggs i soptunnan nagelfar jag soporna  för att titta om det är något som kan källsorteras, hittar jag plast, glas, metall eller papper kallar jag  tonåringarna till sopting.
"i hushållssoporna låg ett konservburkslock! metall skall läggas i återvinningspåsen, vem är skyldig?"   tonåringarna skruvar på sig, vet att jag inte kommer att ge mig innan den skyldiga trätt fram, vilket aldrig sker.
jag har en lång utläggning om faran för miljön och vårat ansvar för kommande generationer, utläggning om sopekonomin och frågar om de vill äta blodpudding resten av månaden för att vi måste tömma soporna så ofta (naturligtvis talar jag inte om för dem att detta bara är en tävling att det inte handlar alls om ekonomi, hotet är ren pedagogik)
min vän hoppar i soptunnan för att komprimera och få mer plats, om några veckor kommer jag dit.
nu var det ett tag sedan tunnan tömdes och det har lett till att flugorna trivs bra i den  och att den omges av en kanske inte i alla stycken av en så trevlig doft.
varje gång du öppnar den så får du en flugsvärm och illaluktande doft i ansiktet,

så här långt i sopcykeln vägrar tonåringarna att gå ut till soptunnan med soporna, de vägrar gå nära den överhuvudtaget då det luktar i en nu, ganska vid radie om den, för mig är det helt ok då smyger ingen ner saker som kan källsorteras.singel i city

tonåringarna och jag satt och åt  hemlagad (jajamensan!) middag en kväll innan våren hade blivit sommar.
dottern frågade
 "vad ska vi göra i sommar, ska vi åka upp till släkten i norrland?
jag tittade på henne och svarade
"inte en chans att jag missar en sommar som singel  i city, aldrig att jag åker upp till släkten i norrland ni får åka men inte jag"
en gemensam unison suck hördes!
(nu blev det inte riktigt så med norrland men det är en annan historia)
jag fortsatte "jag har tänkt på en sak!"
tonåringarna tittar upp förhoppningsfullt från sina tallrikar "nu frågar han om vi vill åka till NY med honom i höst istället"
såg dom ut att tänka.
"vad tror ni om jag tatuerar in texten SINGEL i nacken, skulle det vara snyggt?"


Japp!  jag har levt som singel hela sommaren i Stockholm, Berlin, Smögen, Karlstad, Göteborg och överallt där jag varit
njutit av vin, kvinnor och sång. 

min dotter undrar med jämna mellanrum "har du lagt ner ditt singel och malt företag och bytt namn på din singelblogg?"
"varför det?" undrar jag förvirrat
hon bara suckar och tittar på mig med medlidande ögon "gud, han är inte klok" ser hon ut att lidande tänka "han är som en tonåring, när ska detta ta slut?"
 

singelpappans kalsongkamp

vi vet ju alla hur det är med sockar, de finns aldrig i par, har man tonårssöner så finns de överhuvudtaget inte sockar att uppbåda och de som finns man lyckas finna har stora hål (tack och lov har man skorna ovanpå sockarna)
jag har löst det så att jag kör 1/2 sockar (eller vad det nu heter) dom tycker inte pojkarna om (än så länge) även om de inte heller kommer i par efter att ha tvättats.
på väl valda platser har jag gömt fina nya oanvända sockar att användas vid speciella tillfällen (med kostym eller de gånger vanliga sockar passar bättre) jag inviger dem, använder dem och vet att de sedan är hopplöst förlorade (jag lägger inte ner dyra pengar på sockar)
i fråga om sockar har jag resignerat.

KALSONGER
.......där kämpar jag fortfarande som ett vilddjur och kampen blir hårdare och hårdare,  jag har erfarenhet, låååång erfarenhet av kalsongkamp med tonårssöner.
det började i deras tidig tonår, då körde jag egna snygga, billiga och bra från HM KappAhl & Dressman tills jag insåg att det gjorde mina söner också det vara bara det att det var mina snygga, billiga och bra (oavsett om det var snygga, billiga och bra som de gett mig i present så ansåg de att vi kunde dela)  

strategisk som jag är så bestämde jag, jag byter upp mig till snyggare, dyrare och bättre det blev Björn Borg, Salming eller TOS.

jag hade ett pedagogiskt samtal med pojkarna "här är era snygga, billiga och bra här är mina snyggare, dyrare och bättre, mina heter Björn Borg, Salming och TOS dom har ett tydligt märke dom vill jag INTE att ni använder"
bra, tänkte jag nu rör dom inte mina! och nej det gjorde dom inte, tills sönerna i nedre tonåren blev söner i övre tonåren.
jag hittar inte mina kalsonger i min låda utan på sönernas golv, sönernas tvättsäckar eller hellt fräckt på deras kroppar nonchalant ditsatta.

jag har ändrat strategi (efter att ha bönat , bett och hotat - inget hjälper pedagogiken har jag tappat)  nu köper jag bara
Snyggast, dyrast och bäst Emporio Armani, Hugo, DG och CK  
  
jag är ju singel (nja) och som singel kan man ju inte stå där med ett par snyggare, dyrare och bättre eller ännu värre ett par snygga, billiga och bra, hur skulle det se ut!  
vem faller för ett par underkläder (hennes eller hans) från KappAhl eller ÖB?  (förhoppningsvis har vi fallit redan när vi kommer dit, till underkläderna men nåja det är en anna historia)  

eller tänk dig scenariot att man hamnar på sjukhus efter att av någon anledning ha tuppat av, du ligger i din säng på avdelningen, du hör den snygga (singel)sjuksköterskan (som tog av dig dina kläder och kalsonger för att byta till landstingets sexiga medans du låg där medvetslös)  prata med den snygga (singel) doktorn
 "här inne har vi singelmannen som kom in med snygga, billiga och bra kalsonger för 12,50 från ÖverskottsBolaget " eller att hon säger "här har vi singelmannen med de Snyggaste  Dyraste och Bästa kalsongerna jag sett" 

min mamma sa alltid att "hel och ren under man vet aldrig när man hamnar hos doktorn"
hon kunde ha tillagt "Snyggast, dyrast och bäst under du vill ju inte vara singel hela livet"

nu kostar mina kalsonger inte under 250 pix styck, jag vaktar tvättmaskinen som en hök när de tvättas, jag vaktar dem när de torkar, jag stryker dem och gömmer dem undan för mina tonårssöner, japp jag har hotat med blodvite, stegling och till och med en inhyrd jugge.
funkar inte detta får jag gå över till tanga eller stringkalsonger (det vägrar nog tonårssönerna ta på sig än............)


en singelpappas dotters lömska plan

jag tror att min dotter har en plan:
hon tycker jag blivit mager "du ser ut att ha anorexia" säger hon när jag drar in i min mage för att visa att jag har mer muskler än mage  (själv tycker jag det ser ut som en välbyggd mage som kan utvecklas till ett sixpack om ett år eller två)
hon vet en sak:  att jag inte spottar efter vaniljbullar, färska vaniljbullar, varma med kall mjölk  eller varför inte varmt nybakat bröd med smör och ost detta slår en nobelmenyn på stadshuskällaren
hennes plan: göd upp honom med hembakade vaniljbullar och bröd.
Fredag natt :kommer hem efter att ha rummlat runt  på stan: hon har bakat bullar som lockar en hungrig festande singel med medföljande likassinglad hotellgäst. 
Lördag: kommer hem efter en heldag på stranden hon har bakat de godaste vaniljbullar som jag smakat sedan eldkvarn brann, purfärska, drypande av vanilinsocker,  varma med kall mjölk jag äter tio stycken, hotellgästen åt en sedan var hon mätt! (jag åt åtta i smyg)
Söndag: Kommer hem en lång dag på stranden med goda vänner, hon har bakat bröd, gudomligt gott bröd, massor av bröd med  smör och ost sen lyckas jag klämma in en vanilinbulle

vi har en strid jag och min dotter: sixpack eller lönnfet

(det blir mycket spinnande kommande vecka)tänk om


Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka.

ja tänk så rätt det är men om vi inte lyckas ta oss ur det gamla sättet utan sitter fast i vårat gamla, hur får man hjälp att komma ur??


förhållande med en cykel

att spinna har jag njutit av i årtal.
att sitta där på cykeln och låta ens tankar bara fara iväg till ingenstans, den ultimata avkopplingen från allt ,inte en tanke kunde jag hålla fast i mer än några sekunder.
spinningen har fått mig att överleva fanns inget att hålla i så fanns min cykel där och väntade, utmanade mig  och den krävde absolut ingenting annat  av mig än att jag gav allt!
nu har vår relation förändrats, jag sitter på cykeln ger allt och min hjärna jobbar på högvarv, mina tankar far inte i väg utan min koncentration är total likaså min kreativitet.
på cykeln är jag mästare och kan allt!!!

japp jag älskar min cykel!!    den hjälper dessutom mig att jobba bort de kalorier som whiskyn ger mig,
det man vinner på karusellen förlorar man på gungan (eller var det tvärtom??)
cancer eller utmattning

visste ni det här?


Skilsmässan gör dig sjuk

Att separera kan vara nödvändigt, men det sabbar din hälsa - i värsta fall för gott.

Studier visar att frånskilda har nästan 20 procent högre risk att drabbas av hjärtsjukdomar, diabetes och cancer än gifta. Den dystra statistiken gäller livet ut, även i de fall där personerna gift om sig. Anledningen till den minskade livskvaliteten tros vara dålig ekonomi, gräl om barnen och den allmänna stress som en skilsmässa innebär.

Källa: University of ChicagoJag som trodde att största risken var att dö i utmattning efter intensivt singelliv eller överdosering av whisky!!!!kan livet bli bättre U2 x 2
två dagar i Götet med U2 x 2 och barnen, kan livet bli bättre? I går på Ullevi och i dag sittande i bastun  på hotellets spa avdelningen med direkt insyn till konserten
Visst har jag missat WGCC och en hel natts dans men fått uppleva grymt bra konsert!!!
(man kan ju inte klaga över det man inte har (med sig!!) utan vara glad för det man har)

Och efter sommarens konsertresande till Berlin och konserten med Simple Minds , festande, dansande och förra helgen i Smögen med dansande på bryggan och påföljden av att få bära sällskapet från dansgolvet till hotellet (hon skyllde på för mycket dans men jag tror att det var alla GT´n ) kan även en singelman behöva en lugn helg med bara bra musik, softande och barn. 
Är sommaren slut eller har den bara börjat? Är man fortfarande singel i Stochholm sommaren 2009?  eller kanske en lycklig hotellägare!!

Whisky?  Japp! massor av god, Oban, Laphroaig och Caol Ila, jobbar hårt för att skapa mitt eget "The Quaich bar" 
äterkommer om det!


RSS 2.0