sopkampen

mycket förändrar sig när man blir singel

tidigare kunde jag sova hur länge som helst på morgonen - nu är jag glad de morgnar klockan är över sex när jag vaknar
jag kunde titta på tv - avskyr att sitta framför tv:n
whisky var något man drack sig full på - mitt whiskyförråd närmar sig quichebars bestånd och avsmaks
jag förstod inte tävlandets tjusning - allt är en tävling och det handlar om att vinna! 

vi hade soptömmning varje vecka - jag kämpar för att behålla soporna

ekonomi eller tävling
nej det handlar inte om att jag är snål (jag hushållar med resurserna) utan att jag tävlar!
allt kan man tävla om, jag har en god vän som jag i många år har suttit och diskuterat vatten, el och sopkostnader med han har legat efter mig med hästlängder i fråga om kostnader, han tömmer sina sopor max en gång var tredje månad.

jag har försökt, verkligen försökt tävla i elförbrukning, smugit runt och slagit av apparater och släckt lampor en gång tog jag  hit en elektriker som skapade korsslutning i hela huset så att allt elektriskt gick sönder (sparade mkt el innan allt var lagat)
nu går värmepumpen på semesterläge sedan mars, "lite kallt inne" klagar tonåringarna "ja, pumpen hinner inte med vid temperaturväxlingar, ta på er lite kläder"  svara jag, nu har det slutat klaga på den dåliga tillgången på varmvatten de har förstått att de måste sprida sina duschar över veckan "hrm tjall på vv cirkulationen typ" svarade jag svävande, jag kommer att ta hem elförbrukningstävlingen. 

jag har lagt in snålspolande munstycken i duscharna och familjen har klagat över de dåliga flödet "vi har dåliga tryck i vattenledningarna så här långt ut från vattentornat, duscha på gymmet, vi betalar massor för era gymkort" säger jag oförstående och segervisst, jag kommer ta hem segern om vattenförbrukningen!


Sopor
har nu blivit en sport, en tävling som jag skall vinna mot min vän.
nu handlar det om att tömma soptunnan så sällan som möjligt (det kostar därtill 50 pix  varje gång den töms)
jag sorterar metodiskt allt (utom matrester)

innan sopsäcken läggs i soptunnan nagelfar jag soporna  för att titta om det är något som kan källsorteras, hittar jag plast, glas, metall eller papper kallar jag  tonåringarna till sopting.
"i hushållssoporna låg ett konservburkslock! metall skall läggas i återvinningspåsen, vem är skyldig?"   tonåringarna skruvar på sig, vet att jag inte kommer att ge mig innan den skyldiga trätt fram, vilket aldrig sker.
jag har en lång utläggning om faran för miljön och vårat ansvar för kommande generationer, utläggning om sopekonomin och frågar om de vill äta blodpudding resten av månaden för att vi måste tömma soporna så ofta (naturligtvis talar jag inte om för dem att detta bara är en tävling att det inte handlar alls om ekonomi, hotet är ren pedagogik)
min vän hoppar i soptunnan för att komprimera och få mer plats, om några veckor kommer jag dit.
nu var det ett tag sedan tunnan tömdes och det har lett till att flugorna trivs bra i den  och att den omges av en kanske inte i alla stycken av en så trevlig doft.
varje gång du öppnar den så får du en flugsvärm och illaluktande doft i ansiktet,

så här långt i sopcykeln vägrar tonåringarna att gå ut till soptunnan med soporna, de vägrar gå nära den överhuvudtaget då det luktar i en nu, ganska vid radie om den, för mig är det helt ok då smyger ingen ner saker som kan källsorteras.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0